20.12.2007

Cennet Bolu

Gökhan Baylan bizlere Bolu için bir web sayfası yapmış. O kadar güzel olmuş ki inanamazınız İnanmak istersin işte Gökhanın web sayfası http://www.cennetbolu.com/ adresine girin. Site adı da çok güzel olmuş cennetbolu gerçekten cennet gibi bolu. Bolu da olmadığım halde Boluylu düşünüyorum. Benim Cennetim ve sizin de cennettinizdir. Bolu hakkında gökhan'ın yapmış olduğu sadece biraz içerlik koyması gerekiyor. Bu kadar güzel bolu'yu bu kadar az içerliklere anlamak zordur. Gökhanın nice başarığını diliyorum . Teşekkür ederim Gökhan Bolu için...

Resimler

Trabzon şehri ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Hakkında Resimler gezinmek izin tıklayınız.



Dağcılık Kulübünün resimleri bakmak için tıklayınız.
Dağcılık kulübünün adı KTUDAKS dır. Ktu tarafından kururmuştur. Bu sene bu kulübe kaydırdım. Benin için çok Büyük Deneyim olacak ve doğalı daha çok tanıyacağım ve sınırlarımı biliyeceğim.

25.09.2007

ŞİMDİLİK TRABZON'DAYIM

Bolu' dan Trabzona hareket ederken ergindirdim. Trabzon okul açıklarak dersle girdiğimde bu erginlik biraz gitti. Trabzonda arı alerjisi olduğumu öğrendim. Bu benim sinirimi bozdu. Artık arılara hiç yaklaşmam. Trabzon'un fotolarını daha sonra yayınlacağım. Trabzon fotoların benim için harika ve yakında sizlere gösterceğim. Bolu arkadaşlarımı hiç unutmadım. Yakında bolu'yla girmek üzere.

15.09.2007

Genç Hakkında Yorumdur

Gençler deli olur. Elindeki hayatın değerini anlatmaz. Hayata onlarına göstersen bunlar sana tek düzen(moraton) olduğu sözleler. Ama gençler ne kadar hayata tatını alsa bunlarda biraz delilikleri yaşar. Hayatın saniyelerin geçtiğini anındığı anda onlar gençleri eskimiş bir kumaş gibi gençlikleri atarlar. Biraz yaşlı insan gibi düşünmek bile hayatı yerinden canlandılır.

13.09.2007

Sence Nasıl?


Yaşlı bile kendi içindeki mutlu biliyor. Sadece ne nasıl mutlu olacağını daha fazla düşünüyor. Eğer sen yaşlılıkça bu düşüncelerin ve hayallerin içine girerek kendini yaşamdaki olaylardan uzaklaşarak bir sanal girmekten korkmasan her zaman mutlu olabilirsin? Kendinizi her zaman bu durumu hazır olduğunuzu unutma yeter.

7.09.2007

Windows Live Paket Programları

Microsoft kullanıcıların için Live programların yeniden güncelleştirti. Bu programları bir arada yüklenmesini kolaylılıkla yapılması için ufak bir yükleme programları yapmış. Ve bu yükleme programı live programlarını bir araya getirerek kullanıcıyla programları kolaylıkla kurma inkamı vermiş.
Bu windows live program paket programında:
  • Windows live msn
  • Toolbar
  • Resim düzenliyici
  • E-posta programı
  • Msn için oturum açma programı...
  • Writer (Yazıcı: Bloga kolaylıkla veriler gönderebilirsiniz.)
  • programları bir araya getirmiştir.
    Eski live programları arayüzleri ve bazı yeniliklere kullanıcılara daha yeni bir program sunuyor. Bunu yanında yeni programlar bu paket programı genişleştirmiştir. Bu yenilik windows live ilk paket programıdır. Entegre olan güncelleme özelliğin sayesinde programlar sürekli en güncel halde tutuluyor. Windows Live Suite yerelleştirilmiş bir sürüm şeklinde geliyor ve teraziye 2 MB bindiriyor. Tüm araçlar yüklenilmek istenirse araç geriye kalan 55 MB'ı internetten indiriyor.Windows Live Suite 2 Beta yüklenmek için Tıklayın.

    30.08.2007

    Dgs İçin Tebrik Mesajı

    Gökhan BAYLAN
    Selam Sinan. Nasılsın? Umarım iyisindir. Duyduğuma göre Karadeniz Teknik Üniversite'sin Fizik bölümü kazan mısın? Hayırlı olsun.

    Esra DOĞANOĞLU
    Sinan filozof arkadaşım(zekiliğinden dolayı filozof) KTÜ'yü kazanmışsın çok sevindim adına gerçekten tebrik ederim seni inşallah herşey çok iyi olacaktır. Senin için, emeklerin boşa gitmedi ve sende bu muhteşem mutluluğu tadabildin. Ne mutluluğu tadabildin ne mutlu sana! kutluyorum. Tekrar kendine çok iyi bak bizleride unutma Trabzon'larda görüşmek üzere arakdaşım. Hayatın başarı kapıları açılsın sana hep. Hoşçakal

    19.08.2007

    Teşekkür Ederim, Gülşen

    Ben sana daha önce söylecektim. Ama sana ulaşamadım. Buna rağmen senin bunu öğrenmen beni sevindirdi. Sanki bu haberi yeniden duymuş gibi beni sevindirdi. Kazandığım üniversite çok güzel : Karadeniz teknik üniversite'sidir. Fizik Bölümde Okuyacağım. Başarıdan sonra arkardaşlar olduğu zaman başarıyın sevincine ulaşmış oluruyor. Benim arkadaşım olarak sana teşekkür ederim.

    Gülşen Alçak'tan Mesaj

    Sinan DGS'yi kazanmışsın çok sevindim arkadaşım tebrik ederim umarım bu başarın bir ömür boyu devam eder. Tekrar tebrik kendine çok iyi günler.

    15.08.2007

    Sinan EREN dgs kazandı

    Yerleştiği Yükseköğretim Lisans Programı
    Adı


    KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON)
    FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
    FİZİK

    2007 dgs kendi sonuçları açıkladı ve beni sonuçların iyi geldi ve yukarıydaki yeerleştirdiyim üniversite ve bölümü gösteriyor. 3-10 eylül arasında kayıt yaparacağım. Gelecekte mutlu olun. Çünkü ben mutluyum.

    13.08.2007

    Microsoft Surface

    Microsoft'un firmasın geleceğe dönük yeni bir ürün ortaya çıkarabilebilir. Bu ürün adı Microsoft Surface olan bir yazılım çıkarsak ve bu yazılım kiosk(dokunmatik) tipi bilgisayarda çalışarak fare ve klavye gerek kalmadan bilgisayarı görsel olarak kullanma imkanı verecek. Kiosk tipi bilgisayardan daha gelişmiş olacak bu da videolarda rahatlıkla görebiliriz.
    Size bu teknolojik önü açık bir teknolojisi olarak görünmüyor mu? Günümüzde Okullarda, Hastanelerde, Fotografçılarda...bir çok alanda kullanma imkanı verebilir. Ev kullanıcıların bilgisayarın yerinde bu teknolojisi alabilir. Bu teknolojisi şimdilik paralığı bir teknolojisi olarak görünmektedir. Bu için ev kullanıcı arasında yayınlaşması bir zor olacak. Şimdilik geleceği beklemiş gerekebilir.

    9.08.2007

    Yürümek otomobilden daha zararlı!

    Çevreci Chris Goodall, hesaplamaları sonucu, yürümenin küresel ısınmaya otomobil kullanmaktan daha çok zarar verdiğini açıkladı.Britanya'da 4.8 km. otomobil kullanmak atmosfere 0.9 kg. karbondioksit katıyor. Eğer yürünürse, harcanacak 180 kalori için gereken 100 gr. sığır etinin üretiminde salınan karbondioksitse 3.6 kg.Bol egzersiz ve sonrasında bol bol yemek küresel atmosfer için faydalı değil. Enerjiden kazanmak için daha az yiyip otomobil kullanmak daha iyi bir tercih olur.Goodall'a göre eğer insanlar egzersizi azaltır, daha az yer ve koltuğunda oturarak bol vakit geçirirse, iklimin yararına; tabii televizyonu açık unutmamak kaydıyla! (Radikal)
    Verilen bu bilgi biraz düşünürcü. Çünkü eğer arabayı biz kullanırsak bizden çıkan karbondioksit yok sayığıyor gibi. Biz olduğumuş zaman arabadan çıkan karbondioksit fazladan çıkmış oluyor. Çok miktar gibi gözükse bile bu bir fazladan karbondioksit ile dünya biraz daha sısınmasını demektir. Dünyadaki yaşamı korumak için daha temiz enerjilere ihtiyacımış var.

    2.08.2007

    Mr Bean-New Chair

    Mr Bean tarafından yapılmış harika bir video. Mr bean yapılmış olduğu bütün videolar bizi çok güldürüyor. Sizde gülmenin tatına bakın. Mr Bean'in Videolarını izleyin

    31.07.2007

    Altın Değerindendeki Sözler

    • Kendine gösterdiğinin değer kadar değerlisin.
    • Sadece bir kişinin bildiği bilgi, bilgi değildir.
    • Harcayabildiği yer olduğu zaman altın değerlidir.
    • Yapabiliyorsan neden yapmıyorsun.
    • Herşey para ile ölçürür sadece kendini değerini bilmek gerek.
    • Bilgi ışıktır, çok fazla baktığın da zaman seni kör eder.
    • Bir duvarın ilk tuğlası ile son tuğlası arasında ne fark var?

    Pratik Bilgiler (Deniz Yıkılmaz)

    1) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin. Vidayi öyle takin
    2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlari bir kaç dakika buhara tutun
    3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin.
    4) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz
    5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde iz birakir. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin.Izden eser kalmadigini göreceksiniz
    6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler
    7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin içerisine yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz.
    8) Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine* yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayip yikayin Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir.
    9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun. Sicagi geri yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir.
    10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir yastik kilifinin içerisine koyun. Kilifin agzini kapayin ve çamasir makinasinda yikayin. Yeni gibi olacaklardir.
    11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif buzlar elde etmis olursunuz.
    12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin. Bilekleriniz ve ayaklariniz sismeyecektir
    13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin
    14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir.
    15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir dilim limon ile ovun. Böylece yumusacik olacaklardir.
    16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini önleyecektir.
    17) Cevizle dost olun. Içindeki yag beyin hücreleri için çok yararlidir.Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da uzmanlar tarafindan tavsiye edilir
    18) Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine çapraz bant yapistirin. Çiviyi öyle çakin. Böylece duvarin alçisini çatlatmamis olacaksiniz.
    19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim ekmek atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.
    20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dagilmayacaktir.
    21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yapragi koyun.
    22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal ile delin. Daha kolay pisecektir.
    23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler.
    24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin. Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur.
    25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin.Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin. Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.
    26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrica bu yag. yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet kalacaktir.
    27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin
    28) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin.
    29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
    30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.
    31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir.
    32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pisirin.
    33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün, yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün. Diger yarisini ise tavugun içerisine yerlestirin. Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.
    34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin.Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün. Çok daha
    lezzetli olacaktir.
    35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz.*
    36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.
    37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker yada limon suyu koyun.
    38) Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin. Daha sonra karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin.
    39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir.Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin.
    40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin. Kokteyllerin içerisine bunlari kullanin Böylece sulanip tatlarini
    kaybetmeyeceklerdir
    41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis olursunuz.
    42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun.Tencerenin içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine oturtun.Buharda isitilan tavuk lezzetinde hiçbir sey kaybetmeyecektir.
    43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin.
    44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar *misir unu ilave edin. Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe
    çökmezler.*
    45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir serit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pisirdikten sonra kolayca çikartabilirsiniz.
    46) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu sürerseniz , istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz.
    47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine bir iki dal maydanoz atin.
    48) Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda mis gibi koku yayilacaktir.( Fazla sürmeyin.)
    49) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun. Böylece çamasirlarinizin hos kokmasini saglarsiniz. [www]

    Düşünce suçu (Fıkra)

    Adamın birinin bir papağanı varmış.Papağan devamlı televizyon seyrediyormuş. Adamda işten eve evden işe giden bir kişiymiş. Bir gün adam papağanını kafesiyle birlikte balkona bırakmış ve işe gitmiş... Bir saat sonra sokaktan polis aracı geçerken papağan bağırmaya başlamış. KAHROLSUN PARALI EĞİTİM KAHROLSUN POLİS V.S. Ekip aracı hemen durup sesin geldiği yere ateş etmeye başlamış. Ev darmadağın olmuş.Eve gelen adam hayretler içinde bakakalmış. Neyse diyerek evi yaptırmış. Ertesi gün aynı olay tekrarlayınca adam evi gözlemeye başlamış. Ekip aracı karşıdan görününce başlamış papağan yine slogan atmaya tabi polis te ateş etmeye. Durumu gören ev sahibi papağanı alıp tavuk kümesine atmış.Papağan kümeste başlamış volta atmaya bunu gören tavuklar gülüyorlarmış. Papağanın kafasıda atmış, tavuklara dönüp şöyle demiş...
    -Ne gülüyonuz lan ben sizin gibi fahişelikten yatmıyorum.Düşünce suçundan yatıyorum... [www]

    Temelin Vasiyeti (Fıkra)

    Temel, Dursun, Cemal suyun altında en çok kalma yarışması yapıyorlarmış. Dursun 15 dakika, Cemal 10 dakika durmuş çıkmışlar. 10 saat olmuş 20 saat olmuş Temel in cesadi karaya vurmuş. Daha sonra Fadimeye baş sağlığı dilemişler.
    -"Üzülme" diye teselli etmek istemişler.
    Fadime: -"Önemli değil yarışı kazandı ya önemli olan o" demiş. [www]

    17.07.2007

    C Programları hakkında bir kaç örnekler

    1) 1'den 20'ye kadar sayıların yanına karelerini ve küplerini yazdıracan
    2) Klavyeden girilen kelime ekrana 20 kez yazdıracak program
    3)
    100'den 500'e kadar sayılarda 5'e tam bölünen sayıları ekrana yazdır
    4)
    1 den 10 a kadar sayıların faktoriyellerini yazdıran prg
    5) 1 den 20 ye kadar sayıları yazdır yanlarýnada deðer kadar * yazdıran prg
    6)
    1
    12 123 şeklinde 12345 yazdır
    7) 2 sayı gir bu 2 sayı arasındaki sayıların toplamını yazdıran prg
    8) Bolu kelimesini V seklinde yazdıran prg
    9) Girilen 2 tarih arasında kaç gün geçtiğini bulan prg
    10)
    Girilen 10 sayıdan kac tanesinin pozitif, kaç tanesinin negatif olduðunu bulan prg
    11)
    4 işlem programı
    Bana Bu Soruları "Turgay" verdiği için Teşekkür Ederim.
    1)--------------------------------------------------------------
    #include "stdio.h"
    #include <conio.h>
    main()
    {
    printf("n");
    printf("Sayit Karesit Küpün");
    printf("-------------------------n");
    for(int i,x=1; x<21; x++)
    printf("%-3dt %dt %dn",x,x*x,x*x*x);
    printf("n");
    printf("birden 20'ye kadar sayıların karesi ve küpünü hesaplayın programdır.n");
    getch();
    }

    2)--------------------------------------------------------------
    #include "stdio.h"
    #include <conio.h>
    main()
    {
    char kelime[20];
    printf("n");
    printf("Klavyeden bir kelime giriniz:n");
    scanf("%s",&kelime);
    int clrscr();

    printf("-------------------------n");
    for(int x=1; x<21; x++)
    printf("%3dt%sn",x,kelime);
    printf("n");
    printf("birden 20'ye kadar girilen kelime ekrana yaztı.");
    getch();
    }

    3)---------------------------------------------------------------
    #include "stdio.h"
    #include <conio.h>
    main()
    {
    int x=100;
    printf("n");
    printf("100 ile 500 arasındaki 5 ile bölen sayılar bulundır.n");
    printf("----------------------------------------------------n");
    do
    {
    if (x % 5==0) printf("%dt",x);
    //ayrıntıyı olarak soru yazmadığın için bu çok yöntemden bir tanesidir.
    x++;
    }
    while (x<501);
    printf("nn");
    printf("Çıkmak için klavyeden tuşa basın");
    getch();
    }

    4)----------------------------------------------------------------
    #include "stdio.h"
    #include <conio.h>
    main()
    {
    long int x;
    int i;
    printf("n");
    printf("1 den 10 a kadar sayıların faktoriyellerini yazdıran prgn");
    printf("----------------------------------------------------n");
    for(i=1 ; i<11 ; i++)
    x*=i;
    printf("Sonuç=%ld",x);
    printf("nn");
    printf("Çıkmak için klavyeden tuşa basın");
    getch();
    }

    5)----------------------------------------------------------------
    #include "stdio.h"
    #include <conio.h>
    main()
    {
    int x,i,n;
    printf("n");
    printf("20 tane yıldız alt alt artışık olarak sıranalmıştı.n");
    printf("----------------------------------------------------nn");
    for(i=1 ; i<21 ; i++)
    {
    n=1;
    printf("%dt",i);
    do
    {
    printf("*");
    n++;
    }while ( n<=i);
    printf("n");
    }
    printf("nn");
    printf("Çıkmak için klavyeden tuşa basın");
    getch();
    }

    6)-----------------------------------------------------------------
    #include "stdio.h"
    #include <conio.h>
    main()
    {
    int x,i,n;
    printf("n");
    printf("20 tane yıldız alt alt artışık olarak sıranalmıştı.n");
    printf("----------------------------------------------------n");
    for(i=1 ; i<10 ; i++)
    {
    n=1;
    printf("%dt",i);
    do
    {
    printf("%d",n);
    n++;
    }while ( n<=i);
    printf("n");
    }
    printf("nn");
    printf("Çıkmak için klavyeden tuşa basın");
    getch();
    }

    7)----------------------------------------------------------------
    #include "stdio.h"
    #include <conio.h>
    main()
    {
    int say1,say2,topl,n;
    printf("n");
    printf("Girilen iki sayıların arsındaki sayılarınlarının toplamlarını alan programla.nn");
    printf("Birinci sayıları giriniz:");scanf("%d",&say1);
    printf("İkinci sayıları giriniz:");scanf("%d",&say2);
    if(say2<say1)
    {
    n=say2;
    say2=say1;
    say1=n;
    }
    topl=0;
    do
    {
    topl+=say1;
    say1++;
    } while(say1<=say2);
    printf("nSonuc=%d",topl);
    printf("nn");
    printf("Çıkmak için klavyeden tuşa basın");
    getch();
    }

    8)----------------------------------------------------------------
    #include "stdio.h"
    #include <conio.h>
    #define bolu "BOLU"
    main()
    {
    int n,i,x;
    x=5;\v satır sayısı x degeri değiştirmek yeterlidir.
    printf("n");
    for (n=0;n<x;n++)
    {
    for(i=1;i<=n*2;i++)
    printf(" ");
    printf("%s",bolu);

    for(i=1;i<=(x-n-1)*4; i++)
    printf(" ");
    printf("%s",bolu);
    printf("n");
    }
    for (i=0;i<n*2;i++)
    printf(" ");
    printf("%snn",bolu);
    printf("Sonlandırmak için Tuşa başınız");

    getch();
    }

    9)----------------------------------------------------------------
    #include "stdio.h"
    #include <conio.h>
    #include <time.h>
    main()
    {
    int gun1,ay1,yil1,gun2,ay2,yil2,gun;
    printf("Girilern Tarih arasısı kaç gün olduğunu Bulan programnn");

    printf("Eski Tarihi Giriniz------------------???n");
    do
    {
    printf("Gün= ");scanf("%d",&gun1);
    if ((gun1<1)||(gun1>31)) {printf("Günü dogru Girmediniz için Tarih yeniden yazınınnn"); continue;}
    printf("Ay = ");scanf("%d",&ay1);
    if ((ay1<1)||(ay1>12)) {printf("Ayı dogru Girmediniz için Tarih yeniden yazınınnn"); continue;}
    printf("Yıl= ");scanf("%d",&yil1);
    if ((yil1<0)||(yil1>2008)) { printf("Yıl 0 ile 2008 arasında olamalıdır. Bu için tarih yeniden giriniznn");continue;}
    } while ((gun1<1)||(gun1>31)||(ay1<1)||(ay1>12)||(yil1<0)||(yil1>2008));
    printf("Tarih Doğru Girdiniznn");

    printf("nYeni Tarihi Giriniz------------------???n");
    do
    {
    printf("Gün= ");scanf("%d",&gun2);
    if ((gun2<1)||(gun2>31)) {printf("Günü dogru Girmediniz için Tarih yeniden yazınınnn"); continue;}
    printf("Ay = ");scanf("%d",&ay2);
    if ((ay2<1)||(ay2>12)) {printf("Ayı dogru Girmediniz için Tarih yeniden yazınınnn"); continue;}
    printf("Yil= ");scanf("%d",&yil2);
    if ((yil2<0)||(yil2>2008)) {printf("Yıl 0 ile 2008 arasında olamalıdır. Bu için tarih yeniden giriniznn"); continue;}
    } while ((gun2<1)||(gun2>31)||(ay2<1)||(ay2>12)||(yil2<0)||(yil2>2008));
    printf("Tarih Doğru Girdiniznn");

    printf("n%3d.%2d.%4d ile %3d.%2d.%4d arasında kaç ",gun1,ay1,yil1,gun2,ay2,yil2);
    gun=(yil2-yil1-1)*365+
    getch();
    *****eksiktir.*****

    10)----------------------------------------------------------------
    #include "stdio.h"
    #include <conio.h>
    main()
    {
    int sayi,ps=0,ns=0;
    printf("girilen 10 Sayının kaç tane pozitif kaç Tane negatif olan sayısı bulunan prog.n");
    for(int n=1;n<11;n++)
    {
    printf("%2d. Sayı Giriniz: ",n);scanf("%d",&sayi);
    if (sayi<0) ps++;
    if(sayi>0) ns++;
    }
    printf("n Negatif sayı %d tane var.n Pozitif Sayı %d tane var.",ns,ps);
    getch();

    }

    11)----------------------------------------------------------------
    #include "stdio.h"
    #include <conio.h>
    main()
    {
    float s1,s2;
    char i='+';
    printf("Girilen işamlere göre dört işlem yapan programn");
    printf("----------------------------------------------n");
    printf("Birinci Sayıyı Giriniz: ");scanf("%f",&s1);
    printf("İkinci Sayıyı Giriniz: ");scanf("%f",&s2);
    printf("İşlem için '*', '/', '+', '-' şunlardan biriniz Giriniz: ");
    i=getche();
    printf("na");
    if (i=='*') printf("Sonuc= %8.3f",s1*s2);
    if (i=='/')
    if(s2==0.0)
    if(s1==0.0)
    printf("Sonuc tanımızdır");
    else
    printf("Sonuc sonsuzdur ");
    else
    printf("Sonuc=%8.3f",s1/s2);
    if(i=='+') printf("Sonuc= %8.3f",s1+s2);
    if(i=='-') printf("Sonuc= %8.3f",s1-s2);
    getch();
    }

    1.07.2007

    İmzalı Fotolar

    Bana imzalı Fotolar gönderdiğiniz için Tan SağTürk'e teşekkür Ederim.
    Sizi her zaman sanat ve sanatın içindeki dansa hep değer verdiğinin için Tan Sagtürk sizi hiç Unutmayacağım. Sizi sanatçı olarak benim için her zaman ön plandasınız.
    İnsanların içinde sizin sanat ateşlerin her zaman var olacak.
    Sizin yazılışmak benim için bir umut kaynağıdır.

    20.06.2007

    Mezuniyet Partisi



    Arkadaşımların Üniversitenin bitti. Ve Bu olaylı kutlamak ve arkadaşımları iyi bir şekilde hatırlamak için Mezuniyet Partisi yaptık. Bu parti bu yılının en güzel anıdı.Bir noktada üzürlüyorum çünkü bütün arkadaşlarız gelmedi. Bunun nedeni ise DGS sınavdır. DGS girenlere başarıylar dilerim. Keşke partiyle gelebilirseledir.
    "Hayatta Yaşamının Tatlı almak gerek." Teşekkür ederim.
    Diğer resimleri görmek için Tıklayın.

    17.06.2007

    Serebro - Song number one .

    Yeni!!! (Eurovision 2007-Rusya)
    2007 Rusya katırdığını müziği youtube.com'dan gönderiyorum

    16.06.2007

    Kediler ve Köpekler Hakkında Bilgi



    Size bir farklı bir bilgi:
    İnsanların beslediği evcil havyanlarla ilgili bazı kalıplaşmış yargıları vardır. Bu yargılar hayvanları vardır. Bu yargılar havyanların türüne göre değişiklik gösterilir. Örneğin genel bir inanışa göre köpekler "İnasnlar beni doyuruyor, bana sığınacak yer vereiyorlar; öyleyse onlar benim efendimdir, onlara hizmet etmem gerekir."; kediler ise "İnsanlar her isteğimi yerine getirdiğine getirdiğine göre ben onalrın efendisiyim." diye düşünür.
    Benim köpeğim olmadığında bu bilgileri tamamen doğru olduğunu söylemem. Ama sizin kedisi varsa benden daha iyi bu bilgi anlarsınız. Ben kedileri seveyim amam yün toparlığı olduğu için.

    11.06.2007

    Dostlarlarım İzmir Gezisi



    Arkadaşımlarım astsubay sınavı için İzmir'deken çekirmiş fotografları görmek tıklayın.
    Arkadaşımlarım İzmir'deki resimlere yapılmış olduğu klibi görmek için tıklayın.

    8.06.2007

    Gezimiz



    Bu Aladağ gezinden geçilmiş bir fotolarıdır. Resimi görmek isterseniz buna tıklamanız yeterlidir.
    Bolu dağlarında yaptığımış Gezi Çok güzeldir. Yeşilliklerin ve kuş sesleri ile arasında gezi çok güzel geçti. Doğal ile yalnız kaldık ve şehir yaşamında bir uzaklaştır. Doğal değerini bu geziyle anlatık.

    25.05.2007

    Ağ Sistemleri Hakkında Özet

    Network birbirine kablolarla bağlanmıs server, printer, pc, modem gibi bircok haberleşme ekipmaninin en ekonomik ve verimli yoldan kullanılmasıdır. Network insanların bireyselce değil, ortak çalışmalarını sağlar.

    Bilgisayar ağları,kaynakların ve servislerin paylaşımında yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Bilgisayar ağları ilk olarak 1960′lı yılların ortasında askeri amaçlarla ortaya çıktı. Daha sonra 1969 yılında DARPA (Defense Advanced Projects Agency) Amerika’da örnek bir paket anahtarlamalı ağ oluşturulması için bir proje başlattı. Bu ağın adı ARPANET’ dir. 1975 yılında başarılı bir biçimde ARPANET işlevsel bir ağ konumunu aldı, birçok organizasyon bu ağa katıldı.

    Eski ARPANET, MILNET ve daha küçük ARPANET (DDN: Defense Data Network) olmak üzere ikiye ayrılmıştır. 1990 yılında ARPANET varlığını yitirmiştir.

    Bilgisayar ağları genel olarak 2 grupta incelenir:Topolojilerine ve büyüklüklerine göre ağlar. Bütün ağ çeşitlerinin avantajlarını ve dezavantajlarını, standartlarını, kablo yapılarını, ağ donanım cihazlarını ve internet hakkında merak ettiklerinizi burada bulmanız mümkün.

    Bu tezde; bilgisayar ağları geniş olarak incelenmiş, bilgisayar ağlarının hayatımızdaki yeri ve önemi vurgulanmıştır.

    Yazan: Gülşen AKÇAK

    24.05.2007

    Elektrik Prizde İnternet Hakkında Özet

    Bilgisayar benzer olan bilgisayar tasarımı ilk olarak Charles Babbage tarafından yapıldı. Bunundan sonra Analitik Makine yaratıldı. Elektronik ilk Bilgisayar ENIAC tarafından yaptı.

    Bilgisayar yaratıktan sonra bilgisayarın yapısı, özellikleri, standartları çok hızlı bir şekilde değişti. Bu değişmelerin en önemlisi transistorların buluşunuzdur. Bunun sayesinde bilgisayar günümüzde elimizin içine kadar girmiştir.

    Bilgisayardan sonra yeni bir teknolojisi olan ve bilgisayarın performansını arıtmak amacıyla ağ(network) sistemleri geliştirildi. Bilgisayardan ulaşmak istenilen ağlardaki bilgisayara bağlanarak veri aktarımı çok kolay ve hızlı sistem kavuşmuştur. Bilgisayar ağlarını çalışması için protokol geliştirmiştir. Buna birlikle yeni ağ cihazları ve yeni veri yolları geliştir. Çoklu erişim, çevre birimlerinin paylaşımı, dosya ve uygulamaların paylaşımı, bilgisayar yardımla dijital cihazları ve çoklu eğlence yerel ağlar bağlanmasında oluşan avantajları sağlar.

    Dünya çapında en önemli, en geniş ve popüler ağ olan Internet söylenebilir. İnternet dünya çapında bir WAN, geniş ağdır. İnsanın ihtiyaçlarını karşılanmak için dünya çapında olması bunun diğer ağlardan biraz daha fazla standardı olmasını gerektiği söylenebilir. Gelecekte yapay zekâlı programları ile internet üzerinde daha fazla geliştirme yapılayacak.

    İşletme tanıtması için sanal reklâmlar, bilgileri ve dosyaları aktarımı, bilginin okunması, bilginin yazılabilmesi, arşivden bilgilerin araştırması, sitelerde gezinme ve yayınlanması ürün satışı, elektronik posta aktarımı ve devlet tarafından vatandaşlara hizmet verilmesinden gibi konuları internet yapmak kolaylıkla yapabilmekteyiz.

    İnternet ve ağ hızların ve geniş bant daha yüksek olması aktarımı hızlandırır ve ağ güvenliliği ardılır. Aktarım hızı ve bant genişini daha iyi olması için pahalı teknolojisiyle ihtiyaç sunacaktır.

    Ethernet kabloluma biraz problemli ve kurması maliyeti olabilir, ancak en hızlı ağ iletişimini elde etmenin en kolay, sorunsuz ve güvenilir yoludur

    Kablosuz ağ ürünü olarak HomePlug, IrDA, Bluetooth, 802.11x, HomePNA olarak söylenebilir. Elektrik Prize bağlanarak HomePlug ve Powerline Modem kullanarak küçük ofisin odalarına ve ev içindeki odalarına bir ağ olarak 255 ile 1 bilgisayarı internet ve ağa bağlanabilir. Ağ içindeki bir başına bir tane HomePlug kullanmak gerekir. Powerline modem ile elektrik hattından alınan şifreli interneti sinyallerini alır ve HomePlug cihazı ile bir bilgisayara ait olan internet sinyallerini çözerek bilgisayara gönderilir. Ve işlemi ters olarak bilgisayarından internete göndereceğin verileri de bu ağ yapısı ile gönderilebilir. Bu ağ sayesinde 2 MegaBit aktarım hızına ulaşılır. Bu gönderim hızı Bu günü ADSL hızından 30 kat daha hızıdır. Kablosuz ağlar ne kadar çok bilgisayar varsa kablolu ağlara göre daha kolaydır. HomePlug, 200 ile 14 Mbps arasında veri gönderebilen hızlarına sabit ürün çeşitleri vardır.

    Bu teknolojide internete bağlanmak 20 YTL kadar düşürmüş ve ADSL hattından daha fazla internete aktarım hızı çıkmıştır.

    İnternet ağ teknolojisi bir ağda 255 ile 2 arasında bağlantı sağla bilen cihaz HomePlugtur. Yani bunu ağda sinyal dağıtıcı cihaz olarak kullanmak daha iyidir. Bazıları bu teknolojisiyle Powerline teknoloji olarak söylüyorlar. Powerline Modem ise internetten gelen sinyalleri ADSL modem gibi bilgisayar çevirim yapabilmektedir. Ama sadece prizden gelen internet sinyallerinde kullanılır. Bu teknolojisiyle Türkiye’de bir saniyede 1MBit aktarım yapabilmeyi sağlayabilmektedir ve Telefona hattına göre internet sinyal zayıflaması yarı kadardır yani 100 metre yerine 200 metre sinyal kayıbı olmadan iletebilmektedir.

    ABD ve Güney Kore de kullanılan bu teknolojisi kullanmaktadır. Ama bu teknolojisini Almanya tercih etmemektedir çünkü bu teknolojisi gelişebilirlik olarak ve hızı bakımdan yetersiz görmekteler. Türkiye Pilot Bölgede uygulanmaktadır. Yakında elektrik dağıtım şirketleri ile servis sağlayıcı tarafından anlama yapılacağı görünmektedir.

    Birçok üretici firma tarafından bu teknolojisinin standartları oluşturmuştur. Bunların en önemlisi ise VoIP şifreleme teknolojisidir. Müşteriler için Birçok ürün vardır. Ama bu teknolojisi Türkiye de uygulanmadığı için ürünü bilgisayar satan firmalarda bulmak bir az zordur. Ek olarak bu cihaz adaptöre gerek durmaz.

    Kısaca internet bağlanma sağlan kuruluşlar da rekabeti artırmaktadır ve bu nedeniyle internet kullanan kişi sayısını artmasına neden olmaktadır. Prizde internet teknolojisi bizim için bir seçenek olacaktır.

    İnternet Hakkında Özet

    İnternetü, ulusarası bir ağdır. TCP / IP internete bağlanabilir. Bu bütün bilgisayar internet için internet satandartları bağlanmak için oluşturmuştu. Üniversiteler, devlet, kurumlar, işletmeler, ev kullanıcılarına eşit şekilde bağlantı sunmaktadır.

    Türkiye’de internet 1991 yılında kulalanılmaya başlanmıştı. Öncüleri ise Türk Silahlı kuvvetleri ve istastiklik endüstresidir. Tarafından ilk defa kullnaıldı. Mynet,TTnet, Superonline servis sağlayıcıları, internetebağlanmak amacıyla bize bağlantı IP numaraları vermektedir. İnternet sayesinde e-posta, veriyi aktarma chat, gezinti(sörf) ve uzakatadan yardım gibi işlemleri yapılmılmaktadır.

    16 sene once, 5 Aralik 1991 tarihinde Turkiye Internet baglantisini saglamak icin.NSF’e (National Science Foundation) yollanılan elektronik mail ile Turkiye Internet Proje Grubu olarak calismalara baslanılan gunden sonra yapilan tum calismalar ve arastirmalar meyvelerini 12 Nisan 1993 tarihinde vermisti. Bu tarihte Internet resmen Turkiye de kullanima alindi ve ulkemizin her kesiminden, her turlu bilgiye susamis insanlarinin onunde kana kana icecekleri bir kaynak gibi bilgi akmaya basladi. Internet bilgi kaynagi, bilgisayar kullanimini toplumun tum kesimlerinin bilgiye ulasmak amaci kullanabilecegi bir arac haline getirme yolunda onemli bir adim oldugundan dolayi herkes icindir. Onumuzde acilan bu pencere toplumun tum kesimlerinin yararlanabilecegi kadar genis oldugundan dolayi Internet herkes icindir. Internet, ona alisanlar icin onsuz hayat cekilmez oldugundan dolayi herkes icindir. Internet herkes icindir; doktorlar icindir cunku yeni ilaclardan tedaviye, uluslararasi saglik organizasyonlarina kadar hersey Internet’tedir. [1]

    Bugün en çok kulanılan internet bağlanma yöntemi ADSL dir.ADSLi, Sayısal Abonelik Hattıdır. ADSL çıkmasıyla birliktetelefon hatlarıyla internete bağlanmak için dair devrim yaratılmıştı ve daha sonra kullanıcıya uygun fiyatlarla uygunluğu zaman içinde kullanıcı artılmıştı. Kullanıcıların istediği hız, bant genişliği ,istediği zaman kullanıcı kulanabilmek ve kota gibi etkinler kullanıcı sayısı etkilenmektedir.

    Şimdiki zamanda TTnet fiyataların indirmek yada bant genişliği genişletmeyi tercih etmektedir.

    Www üzerinde pek çok bilgi kaynağı bulunmaktadır, fakat bu kaynakların hepsi eşit derece- de değerli ve güvenilir değildir, isteyen herkes www üzerine farklı amaçlarla her tür bilgi koyabilir. Bu yüzden www kaynaklarının kullanılmadan önce nitelik ve güvenirlik açısından değerlendirilmesi önemlidir. Www kaynaklarım değerlendirmede kullanılacak pek çok ölçüt vardır. Bu yazının amacı, söz konusu değerlendirme ölçütlerini ele almaktır. [2]

    Anahtar sözcükler: Www kaynakları ve değerlendirme ölçütleri, internet kaynakları ve değerlendirme ölçütleri. [2]

    Bilgisayar Haberleşmesi ve Ağ Teknolojileri konusu her geçen gün etkisini daha da arttırmaktadır; bilgisayar kullanıcısı, eriştiği sistem boyutu ve sistemi kullanmadaki amacı ne olursa olsun, mutlaka öyle ya da böyle bilgisayar haberleşmesinin sunduğu hizmetlerden yararlanmaktadır. O halde, bilgisayar haberleşmesi ve ağ teknolojileri konusu, orada geçen kavramlar, protokollar, standartlar ve teknolojileri iyi özümsemek zorundayız.[3]

    Günümüzde Ağ topolojisi 3 tane dir.LAN, WAN nve MAN dır .LAN bölgesel ağıdır ve internet bu ağa girmektedir. MAN ise ünversitelerin kullandığı orta boyutlu bir ağ sistemidir. Bu ağla bağlanmak için ağ aygıtlarınave bilgisayarlara ihtiyaç vardır. Ağ seansı olarak modem (internete analog hattı ile bağlantı sağlanmaktadır) , Tekrarlayıcı (repeater), getway(geçit) router(yöndendirici) ve büyük fiber kablolarda kullanıcının istediği kadar güvenlik sağlar. Güvenliği artırılmış bir ağda performans düşmektedir. İnternete bağlantı ya bilgisayardan yada modemden olabilir. İnternetadresi verirken ya da modemden olabilir internet adresi alırkan belli domain adresleri vardır. Bu adresi verirken host ihtiyaç vardır. Host, web sayfasında yayınlamak amacıyla kulanılır.) İnternet adresine URL denir. URL’nin prensibi olarak --http://www.deneme.com.tr sayfalarını açmak amacıyla “http” kullanılır. "com” ve ise hangi amacla aldığını göstermektir. “tr” internet sağlıyıcını adresini gösteremek için kullanılır.

    Statik ve dinamik IP’ilerde kullanıcı sabit bir bağlantı için daha güvenli olan dinamik Ip her bağlantı da değiştiği için daha güvenli ve kim olduğunu tanınmamaktadır.

    İnternet'in zaman içinde reklam ve pazarlama için en uygun ortamlardan biri haline gelmesinin bir sonucu olarak, Smith (1997) elde edilen bilginin ağ üzerine konmasının arkasındaki motivasyonun araştırılmasını tavsiye etmektedir.Önemli ve yanıtlanması zor bir soru da söylenmeyenin ne olduğudur. Bu sorunun yanıtı tarafsızlık ve bütünlük ölçütlerini de ilgilendirmektedir (Henderson, 2001). Örneğin,”Araba almak mı yoksa kiralamak mı?" başlıklı bir yazı, tarafsız bir analizi yansıtıyor olabileceği gibi, kiralamanın satın almadan daha iyi olacağı yönünde, oto kiralama ala- nında çıkar sağlayan birileri tarafından ikna amacıyla da yazılmış olabilir. Böyle bir durumda bilginin yanlı ve çarpıtılmış olması olasılığı vardır. Bu bilgi işe yaramaz ya da kullanılamaz anlamına gelmez. Yalnız kullanılırken ve yorumlanırken tarafgirliği göz önünde bulundurulmalıdır. Bazı durumlarda karşıt görüşlerdeki yayınları izlemek yoluyla gerçeklere erişmek de mümkündür. Objektif gibi görünen fakat gizli bir ikna amacı güden bilgiye yaygın olarak rastlanmaktadır (Harris, 1997). [2]

    En Önemli teknolojisi olan ve herkes tarafından rahatlıkla kullanıolmaktadır. Herkes aynı standartlarda internete bağlanmak hakkında sahiptir. İnternet herkes i.indir.

    Bu tezleri Google arama motorunu ararak buldum. Bunlar verileri de ikici el kaynak kullanarak bu tezi yaptım. Bunun içindeki kaynaklar internet sunulmuş kaynaktadan alınmıştı.Bu tezi grup olarak yapılmıştı.

    8.05.2007

    Cengiz'in Videosu


    Benim Arkadaşım Çektiği Videolar Bakmak için tıklayabilirsiniz.
    Benim sitede yayınlamasına izin verdiği için teşekkür ederim.

    5.05.2007


    Resimlerim
    Bolu resimler BOLU'nun yeşiliğini göstermek için çekirmiş.
    Bu resimler benim ilk resim çekme denemedir.
    Resim size bağlaşmak benim için gurur kaynağıdır.
    Nisan/2007

    Benden Resimler



    23.04.2007

    A.İ.BÜ Bil.Prog. ve Teknolojisi II
    ARA SINAV TARİHLERİ
    16.04.07C Programlama II11.00bitti
    16.04.07Kalite Güvence 10.00bitti
    17.04.07Mesleki Yabancı Dil II15.00bitti
    18.04.07Görsel Programlama II9.00bitti
    20.04.07İşletme Yönetimi 15.00bitti
    26.04.07İnternet Programlama13.00bitti
    26.04.07Mikrobilgisayar ve assembly dili10.00bitti
    07.05.07Araştırma teknikleri16.00bitti
    01.05.07Sistem Analizi10.00bitti

    15.04.2007

    TimeString Kullanma(VB)

    DERS NOTU
    Public Class Form1

    Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
    label1.text = TimeString
    label1.text=system.datetime.nom( bu olursa tarihi gösterir)
    End Sub

    End Class

    Doğum günü(VB)

    DERS NOTU
    Public Class Form1

    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
    MsgBox("doğum gününüz" & DateTimePicker1.Text)
    MsgBox("yılın kaçinci günü:" & DateTimePicker1.Value.DayOfYear.tostirng())
    End Sub

    End Class

    Radio Düğmesi(VB)

    DERS NOTU
    Public Class Form1

    Dim ilksayi, ikincisayi As Double

    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
    ilksayi = TextBox1.Text
    ikincisayi = TextBox2.Text
    If RadioButton1.Checked = True Then
    textbox3.Text=ilksayi \ ikinci sayi
    End If
    If RadioButton2.Checked = True Then
    textbox3.Text=ilksayi mod ikinci sayi
    End If
    If RadioButton3.Checked = True Then
    textbox3.Text=ilksayi ^ ikinci sayi
    End If
    If RadioButton2.Checked = True Then
    textbox3.Text=ilksayi & ikinci sayi
    End If
    End Sub
    End Class

    Zamana Göre Parola Gir(VB)

    DERS NOTU
    Public Class Form1

    Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
    MsgBox("Üzgünüz süre doldu...")
    End Sub

    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
    If TextBox1.Text = "şifre_sır" Then
    Timer1.Enabled = False
    MsgBox("programa hoşgeldiniz!!")
    Else
    MsgBox("üzgünüm, parolanız tanımsız..ve yeniden deniyiz.")
    End If
    End Sub
    End Class

    13.04.2007

    Ülkelere göre Selamlaşma (VB)

    DERS NOTLARI
    Public Class form1

    Private Sub form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
    lstulkekutusu.Items.Add("ingiltere")
    lstulkekutusu.Items.Add("almanya")
    lstulkekutusu.Items.Add("meksika")
    lstulkekutusu.Items.Add("italya")
    End Sub

    Private Sub lstulkekutusu_MouseHover(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles lstulkekutusu.MouseHover
    If lstulkekutusu.SelectedIndex <> 4 Then
    lblselamlama.Text= ülke adını tıklayın"
    End If

    End Sub

    Private Sub lstulkekutusu_SelectedIndexChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles lstulkekutusu.SelectedIndexChanged
    lblulke.text = lstulkekutusu.SelectedIndex
    Select Case lstulkekutusu.SelectedIndex

    Case 0
    lblselamlama.Text = "hello, programmer"
    Case 1

    lblselamlama.Text = "hallo, programmer"
    Case 2

    lblselamlama.Text = "hola, programmer"
    Case 3
    lblselamlama.Text = "ciao, programmer"
    End Select
    End Sub
    End Class

    3.04.2007

    ASP ÖRNEĞİ

    Yukarınadaki kodu ch1.asp olarak kaydetin.

    Seçtiğiniz bölümler
    <% if request.form("asp")="on" then response.write("ASP, ") end if if request.form("html")="on" then response.write("HTML, ") end if if request.form("vis")="on" then response.write("VISUAL BASIC, ") end if if request.form("java")="on" then response.write("JAVASCRIPT, ") end if if request.form("cprog")="on" then response.write("C PROGRAMLAMA ") end if %>
    . Teşekkürler


    Yukarınadaki kodu ch2.asp olarak kaydetin.
    Bu Kodlar checkbox internet sayfasına ekler ve çalıştır.

    Hangi bölümde program yazmasını seversiniz.

    ASP
    HTML
    VISUAL BASIC
    JAVASCRIPT
    C PROGRAMLAMA