2.08.2008

Tan Vakti

Günün tan(gün doğumu) vaktini görmek harika birşey ama şikayet edeceğim tek unsur ise biraz uykusuz kalıyorum yada bella uykusuz kalıyorum. Hangisiniz gün doğuma kadar bekliyorum ki bence hiç kimse ama harika bir duygu bu. Ama gündüzlerim genellikle uyayarak geçiyor. Bu da beni hüzüyor herkes gündüz iyi geçirken ben uyuyarak geçiyorum. Bunu neden bir tanesi ise güzel filmlerin olması ve güzellerin filmlerin tekrarı gecelerin gösteriyor olması. Bu Filmler sayesinde gece yaşamayı tercih ediyorum. Geceleri kendimi sessizle bırakıyorum kendimi bulmak için.

Facebook Hakkında

Facebook çılgın bir site veya kavram olacağını bilmiyordum da beni bile siteye bağımlı yaptırsa başkalarını ne yapabilir ki. Artık gerisini siz düşünün... İnanılmaz bir şey bu çok yabancı ülkelerden arkadaşım olacağını hiç düşmedim ama facebook bunu gerçekleşti gibi. Hemde yabancı arkadaşlarıma ingilizce cümleye anlaşıyoruş bu da ben ingilizce bir daha ilermemi sağlıyor. Onlarını kültürlerini anlamama ve ne kadar dünya iyi insan olduğunu görüyorum. Yurt dışına olduğunda bana yardım edecek çok arkadaş bileyerek rahatlıkla gezebilsem. Hala Facebook üye değil misiniz siz...

28.07.2008

1Nisan Hakkında

1 Nisan Şakası hakkında ne biliyorsunuz. Yoksa o nasıl oluştuğu bilmiyorsanız. Lütfen bu hakkında yaztıklarımı okuyarak öğrenebilirsiniz: 1564 yılında Fransa Kralı 9(IX) Charles, yıl başlangıcı Ocak ayının birinci gününe aldı. Daha önce Avrupa'da yaygın olan yıl başlangıcı 25 Marttır. O zamanki iletişim şartlarında IX Charles'in bu kararı fazla yayılmadı. Duyanlar ise protesto amacıyla eski adetlerine devam ettiler. 1 Nisan'da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler. 1 Nisan'a bütün aptalların günü adını verdiler. Bu günde diğerlerine sürpriz hediyeler verdiler, yapılmayacak partilere davet ettiler, gerçek olmayan haberler ürettiler. Yıllar sonra Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Nisan gününü kendi kültürlerinin parçası görerek devam ettirdiler. Oradan bütün dünya yayıldı. Gereken bilgileri internetten buldum. Biz de 1 Nisan günde eğlenmeyi unutmayın artık 1 Nisan nasıl oluştuğu öğrentiniz. Hoşçakalın.

27.07.2008

Hey!!! Sıkıldım

Günlerim hep aynı geçiyor. Ne kadar günlerimi farklı geçirmeye çabayacam bile bir türü yapamıyorum. Yoksa ben Tembel veya Uykucu muyum. Bu nedenle ile Hayatım monoton(tek Düzen) geçecek. Bu beni bu hayattan kurtarın. Tek düzen bir hayattan sıkıldım. Bana fikir verin siz dinleyeceğim.

Arkadaşlarımdan İstiyorum

Kocaman sizlere Merhaba söyleyorum. Arkadaşlarımdan ben bir şey istiyorum: Sadece onları unutmamak için onları videoları ve resimleri istiyorum. Eğer isterlerse bu bloga bu resimleri ve videoları koyabilirim. Bütün arkadaşlarıma sesleniyorum Lütfen bana resimleri ve Videoları gönderebilir misin? Bana bu site yorum yazarak bana bilgi verebilirsin. Sizleri unutmak için çabalıyorum. Hoşçakalın

Tarkan Konseri

Ben Tarkan konserine gittiğime çok seviniyorum. Hem de Bedava'dı. Bolu, bu kalabalık olduğu düşünmüyordum. Ama bu kadar kişi gördüğünde şaşırtım. Bazıları 100 bin olacağını söylemişti. Tahminle göre biraz az oldu: 50 bin kişi konserde var. Bolu için bile 50 000 kişi kalabalıktı. Bu kadar için harika bir atmosfer vardı. Serin hava ve lunapark arasında Tarkan konserini dinlemek harika bir şey olması gerek. Tarkan bile Bolu'ya tekrar konser vermek için gelmek istemesi Bolulular için harika bir şey olması gerek. Gerçekten Bolu harika bir şehri kıymetini bilmesi gerek. Hoşçakalın.

Olasılıklar

Amaçlarımız ve planlarımız içinde yapmak istediğimiz bir şey vardır. Ama bazen bunları içinde yapamadırmış bir şeyler vardır. Bazen bunları az zaman, başkaların kararları veya tercihlerimiz gibi durumlara yapmakta zorlandığımız olmuştu. Ama keşke yapmış olsadık daha iyi olacağı düşündüğünüz olmuştu. Size katılıyorum bu düşünlerine ama gelecek içinde sakladı. Yapmadığınız bir şey sizi olasılık sayesine başka bir yöne sörükleyerek başka hayatta bırakır. Siz bu olasılıkları kullanmasını bildikten sonra yapamadığınız şeylerinde bir altına döneşebilirsiniz. Sadece bir düşünmek ve amaçlarınız gerçeklemeye bazı şeyler yapılmanız gerek. Gerisini olasılık yapacaktır.

NEFRET

Bir insandan nasıl nefret edersin? Amacı nedir? Hala nefret ediyon mu? Aslında bu sorunları ve nefret insan için önemsizdir. Boşverin bunları insanlar için önemsizdir. Siz her zaman iyi bir şeyler yapmaya bakın. Nefret, sizi mutsuzlulara ulaştıran bir yoldur. Unutmayın ki nefret etmek için onu düşünmek ve zamanı nefret için harcamak ne kadar boş ve gereksiz olduğu anlacaksınız. Nefret için harcayacağınız zamanı dostlarınız veya arkadaşlarınıza harcayarak değerlendirmek daha sizi neşelendirebilir. Bilgisayarda nasıl delete veya backspace tuşu ile geçmişi silebiliyorsan insanlarda nefret duygusu silebilirsin. İçinizde nefret duyusunu başkaları göstermeyin onu yerine nefret ediniz anılarını silerseniz daha iyi olur. Eğer nefreti amaç olarak kullanması biliyorsan kullanabilirsin sana sen serbesttir.
Nefret insan hakim olduğunda, insan kontrolünü kayıp etmiş olur. Kendilerine ve insanlarına zarar verebilir. Bunun için nefret kaçınmalıdır. Her zaman soğuk kanlılığını nefret engelleyecek şekilde kullanılmalıdır.
Unutulmaması gereken nefreti, amacını gerçekleyecek bir silah olarak kullanılmamalıdır.

Mutluluk

İnsanlar neden yaşmanın tatını alamıyor. Bazı durumlarında bu inanların içine ben de giriyorum. Bu hayat ne kadar neşeli ve mutlu olsa bile bazen mutsuzların içine sürükleniyoruz. Bu nedenle belki insan mutsuz olmadan mutluğunun tatına alamadıkları içindir. Ne olursa olsun içinde ki ufak bir umutlar kırışımları için var ve her zaman var olmaya devam edecek. Belki insanların içindeki mutsuzluk tohumları şeytanın geldiği düşünüyoruz. Bunu hayatının yaşladıksa bunun cevabı insanın içinde aramak gerektiği anlanıyoruz ve onun, şeytandan gelmediği anlıyoruz. İnsanlar hepsi mutlu olsa bile bir zaman geldiği de bunun bundan mutlu olacak düşünmüyorlar. Neden bizlerin mutluğu mutsuzlukların için saklanıyor. Neden insan mutsuzluk olmadan mutluluğun tatına varamıyor. Hayat gerçekten zıtlıkların içinde saklıdır. Size "o" olabilir mi? Ne olursa mutluluk bize sunulmuştur. Bize her zaman onu kullanmalı unutmak gerek. Mutsuz olmadan korkmayın çünkü mutlu tatını alacaksınız. Unutmayın ki mutlu paylaştıksa değerli artar. Hoşçakalın