5.09.2008

Google Chrome

Bu popüler olan tarayıcılarda içine girebilecek mi? bunu zaman gösterecek gibi. Ama bu ürünü sahibi olan şirket google olduğundan pazar payı büyümeyi hak edecek gibi. Internet explorer ve firefox gibi tarayıcı rakibi olacak ama basit ara yüzü ile, kolay kullanımı ile ve google arama motoru bilgileri gezinme sırasında kullanması ile kullanıcılar için yaygın olarak kullanırmasına başlacak gibi. Yeni açıklamaya göre sadece kişisel bilgisayar değil ve cep telefonlerı tarayıcı olarak kullanımaya başlacak gibi. Gelecek bu tarayıcı daha da yayınlayacak.
Yeni çıkırdığı için ve safari, opera bazı özelliği kullanıdığı için bazı eski sorunlarda güvenlik açıkları var. Örneğin bu ilk güvenliği açığı olarak safarini arama motorun eski bit sorunu olağan sorun chromeda güvenlik sorunu kapatırması bekleniyor. Google chrome safariden eski motorunu aldı. Bunun için bu sorun chrome var. Safaride bu sorun yama ile yok edilmişti.
Arama geçmişi ve google aranları geçmiş tutarak size size daha hızlı bir iletişim olağanı sunuyor. Ve gizlilik penceresi ile kişisel bilgilerini kayıt etmeden web gezinmesini yardım oluyor. Yani Geçmiş bölümde ne yapıldığınız kayıt edilmiyor.
Sizin de benim gibi bu tarayıcı denemesini istiyorum. Belki de beğenirisiniz. Hoşçakalın.

Yaşayan Mimari

Ağaç ev denildiğinde artık aklınıza doğal ortam içerisine yerleştirilmiş kulübeler gelmesin. Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve İsrail tarafından pilot uygulamalarına geçilen proje ile evler, duvarlar, banklar ve daha pek çok yapı tamamen ağaçtan olacak.Computer Numeric Controlled (CNC) adlı bir yöntemle prefabrike olarak üretilecek olan tohumlar daha sonra yeniden kullanılabilir metal çerçevelerle kesilmeden şekillendirilebiliniyor. Bu ağaçlar daha sonra yaşayan birer dekor halini alabiliyorlar. İlk evlerin 10 yıl içerisinde hazır olması bekleniyor. Henüz 2002 yılında kurulmuş olan Plantware adlı şirketin yöneticilerinden Yaniv Naftaly, Deprem ve tsunamilerin ardından ayakta kalabilen tek yapıların ağaçlar olduğunu ifade ederek, ağaçtan yapılan evlerin hem depreme dayanıklı hem de doğa dostu olması açısından tercih edilebileceklerini düşündüklerini söylüyor.Bu sayede doğa ile barışık bir şehir mimarisi de yaratılabilecek. Hatta doğa ile iç içe değil doğanın içinde yaşayabileceğiz. Yazarın Kaynağı