18.01.2008

Eşitlik Yok

Başı durumlarda eşitlik var bazınlarında ise eşitlik yok. Örneğin Demokraside ve Hukukta eşitlik yok. Çünkü bir oylama yapılıyor oylama yapan 30 kişiden 29'u bir görüş hakkında evet söylüyor ama 1 kişi ise hayır söylüyor. Demokraside bu durum çoğuluğun sağlıdığını kimselerin görüşü kabul edilir. Yani hayır söyleyen bir kişin hakkını geçersiz kalır. O zaman kişin hakkı yenmiş sayılır. Bu demokraside yayınan gerçektir. İnsanların eşitliği bu yönden yok edilini görürmektedir. Hukuk ise bazen yapılan şucu karşı taraf ve iyi halden uygulamayabilir. Bence insanoğlu değişenken bir karaktere sabit olduğundan eşitliği aramak yanlış gibi görünmektir. Eşitlik yapılmış olsa bile kötü yönden bizi vazgeçme özelliğimiş sabit olmadığından eşitliklik bazen bize ceza olarak görüyebilir. Şimdilik denkliği kullanıyoruz.

Tatilde Bile Yalnız Olmalısın

Eğer ne kadar çabayasan bile eğer tatilde kendi başına tatil yapıyorsan tatil olmaktan çıkıyor. Sana bir eziyet olacak geri dönüyor. Benim için geçerli olmuyor. Kendini eğlendirmesin bilen bir kişi olsa bir noktadan sonra onlarda aynı sorunu karşı karşı kalıyorlar. O zaman hayatları ne kadar olsa bile aslında eğlenmeyi tatmamış oluyorsun. Bazen ise bu kadar çok arkadaşın oluyor ki senki bile kendine zaman ayrılamıyorsun bu da aslında sen için eğlence zaman ayrılıyorsun demektir. Eğer zaman ne kadar iyi kullansan bile ve bu zamanını kendine zaman ayrılıyorsan ve isterdiğin kadar arkadaşın olduğu sürece bu hayatın tatlına bakmış sayılırsın. Hayatın ne kadar kısa olduğunu düşünmek bile sen için eğlenmenin ne kadar önemli olduğunu anlatır. Senin zamanın her zaman geriye doğru çalışır. Eğer bunu ne kadar iyi kullansan bile senin zaman her zaman geçecektir. Sen zamanı durdurlamazsın. Bunun için tatilde bir kendi başına eğlenceyi olarak geçirsen bile eğlenmenin arkadaşla yapılması gerektiğini unutmasın.

17.01.2008

Sınıfım

Ben şimdi Karadeniz Teknik Üniversitesinde okuyorum. Bu üniversitenin bu yıl ingilizce hazırlık sınıftandayım. Okumduğum fizik bölümdeki arkadaşlarımı ve kendimi hakkında biraz size bilgi vereceğim. Çoğulmuş fizik bölümü severek geldik, bazılarımız ise öss'nin kurbanı oldular. Fizik bölümü olduğunu için çok mutluyuz. Arkadaşım o kadar iyi ki inanamazsınız. Sanki kırk yıllık arkadaşsız ve hiç kimse başkaların hakkında kötü bir şey düşünmüyoruz. Size bazı sınıf arkadaşalrım karakteni anlacağım: Hakkı bizi güldüğüyor, Tezcan bizi neşelendiğiyor, Hazel bize nasıl bir öğrenci olacağını gösteriyor, Sinem ve Emine ise nasıl hırslı ve kararlı olacağını gösteriyor, Enver ise nasıl futbol'a aşık olduğunu gösteriyor, Esma ve Merve ise Trabzon insanı olduğunu gösteriyor, Cem ise nasıl kararlı ve Türkiye'yi düşünen bir karaktere sabit olduğu gösteriyor, Özgür ise nasıl özgür bir karakter sabit olduğunu bize gösteriyor, ve son olarak Muarrem ise nasıl kayser'li ve doğal bir karakter olacağını bize gösteriyor. Daha saymadım bir çok arkadaşım daha var. Hepsi çok renkli bir karaktere sabitler. Bu arkaşlarım hepsi Türkiye'nin farklı faklı yerlerinden geliyor. Sanki bizim sınıf mini bir Türkiye'dir.
Ummağım arkadaşlarım bana bu yazı yaztığım için bana kızmaz. Ben sınıfımı o kadar çok mutluyum ki inanmazsınız. (Şikayetteyinizi yorum yazayarak söylebilirsiniz.)

Bolu'da Olacağım

Şubat'ta BOLU'ya geleceğim. Ailemi, dostalarımı, akrabalarımı, arkadaşlarımı, tanıtlarımı ve bolu'yu görmek için geleceğim. 18 gün kalmayı düşünüyorum. Bu 18 günü boyunca benim için çok güzel geçeğini ümit ediyorum. Hemen size Trabzonun güzellerini ve ilginç tarafını analacağım. Çoktan belli bisiklette binemedim. Bolu'yla geldiğimde bir bisiklet turu yacağım.
Yakında sınıfım hakkında resimleri blog sayfama koymalı düşünüyorum.