28.01.2012

FeO Yüksek Basınçta Yapısı Değişim

Bilimadamları, Dünya'nın çekirdeğinde aşırı basınç ve sıcaklık altında temel maddelerden birinin daha önce görülmemiş bir değişim geçirdiğini tespit etti.

Yerküre'nin derinliklerinde ezici basınç ve yoğun sıcaklığın, atomları ve elektronları birbirleriyle çok farklı etkileşime girecek şekilde yakınlaştırdığını ortaya çıkaran Amerikalı araştırmacılar, yeni deneyler ve süper bilgisayar hesaplamalarıyla demiroksitin (FeO), Dünya'nın derinliklerindeki koşullar nedeniyle değişime uğradığını gördü.

Demiroksiti Dünya'nın derinliklerindeki koşulların benzerine tabi tutan bilimadamları, demiroksit bileşeninin, çekirdekle mantonun buluştuğu noktanın koşulları olan atmosferik basıncın 1,4 milyon katı ve 2 bin 200 santigrat derecedeki elektrik iletkenliğini inceledi.

Bileşenin bu aşırı koşullar altında yapısal, kimyasal, elektronik ve başka değişikliklere maruz kaldığını gören bilimadamları, önceden düşünülenin aksine demiroksitin atmosfer basıncının 690 bin katı basınç ve 1650 santigrat derece sıcaklıkta elektrik iletmeyen yalıtkandan, yüksek derecede iletken hale geçtiğini ortaya çıkardı. Araştırmacılar, demiroksitin bu sırada yapısını değiştirmediğini belirtti.
Önceki araştırmaların FeO'nun bu değişim sırasında kristal yapısını değiştirdiğini varsaydığına değinen araştırmacılar, bu çalışmalarında demiroksitin sıcaklık ve basınca bağlı olarak bir yalıtkan ya da bir metal olabileceği sonucuna vardıklarını vurguladı.

Buluşu yapan Carnegie Enstitüsü'nden bilimadamları, Dünya'nın kabuğunda (manto) en çok bulunan ikinci mineralin demir bileşeni olduğunu belirterek, Physical Review Letters dergisinde yayımlayacakları bu bulguların, Dünya'nın derinliklerindeki dinamikleri ve Yerküre'yi zararlı kozmik ışınlardan koruyan manyetik alanın davranışını anlamada yeni fırsatlar sunacağının altını çizdi.

Kaynak

Sağlam İp Üretildi.

Amerikan bilim adamları ipek böceğini kullanarak normal ipek ipinden daha sağlam ip üretildi. Yeni malzemenin çelik kadar sağlam olmanın yanı sıra esnek ve hafif olduğu belirtiliyor.

Wayoming Üniversitesi'nden araştırmacılar ipek böceklerinde yaptıkları genetik değişiklikle dünyanın en sağlam malzemelerinden biri olarak gösterilen örümcek ağıyla yarışabilecek bir ipek türü üretiminin yolunu açtılar.

Seri üretim halinde gerektiği kadar esneyebilen emniyet kemerleri, son derece sağlam dikişler, iz bırakmayan ameliyat iplikleri, çok hafif kablolar, kurşun geçirmez kumaşlar gibi çok sayıda malzemenin üretimi mümkün olabilecek.

Kaynak

Türkçe WinRAR Deneyin

Winrar Türkçe 4.10 sürümü çıktı. Dosyalarını RAR ve ZIP biçimlerinde sıkıştırabilen WinRAR,yeni sürümü ile 2GB'dan büyük ZIP arşivleri oluşturabiliyor. Parçayı olarak bölme daha kolay oluyor. Denemek için WinRAR 4.10 Türkçe (32-bit) ve WinRAR 4.10 Türkçe (64-bit) indirebilirsiniz.

24.01.2012

TÜRK MİLLETİ ASİLDİR, ASLA SOYKIRIM YAPMAZ" GERÇEĞİ HANGİ KANUNDA SUÇTUR?

 

Hükümetin AB diyalog sürecini geliştirmek adına,  milli ve manevi değerlerimiz aleyhine her türlü oluşuma destek veren tutum ve davranış içerisinde olduğu bilinmektedir.  Bunun bir örneğini de dün on binlerce Türkün katledildiği Van ilimizde bir Ermeni kilisesinin açılış töreninde göstermiştir.

Türkiye'de camilerin onarım ve bakımı için devlet bütçesinden hiçbir yardım sağlanmazken, birilerine şirin gözükmek için, AB ilerleme süreci ve toplumlar arası diyalogun geliştirilmesi gerekçesiyle T.C. Kültür Bakanlığı'nın kaynaklarından sağlanan yaklaşık 2. 600 bin YTL' lik harcama yapılarak kilise açılışı yapılması ne anlama gelmektedir?

Diğer taraftan,  Erivan'daki ve Karabağ' daki 600'ün üzerinde İslam ve Türk eserinin tümünü tahrip eden, yok eden Ermeni zihniyeti hala ortada iken, bundan yüzlerce yıl önce inşa edildiği iddia edilen bir kilise harabesi için seferberlik ilan edilmesi hususunu kamuoyunun ve sizin takdirlerinize sunuyoruz.  

Daha önceden bu açılışın tarihi 24 Nisan olarak belirlenmiştir. Bu tarih Ermenilerce sözde soykırım tarihi olarak iddia edilmesi nedeniyle kamuoyu baskısıyla düzenleyiciler tarafından önce 11 Nisan tarihine daha sonra da 29 Mart'a çekilmiştir. Mart ayı Ermenilerce Türklerin katledildiği kanlı bir ay olarak bilinmektedir. Bu nedenle açılışın yapıldığı tarih milletimiz adına hassas bir gündür.   

Devlet erkânımızın çok büyük mesailerini ve milletimizin paralarını harcayarak tadil ettikleri bu kilisenin açılış gününü bu hassas güne denk getirme becerisini  göstermiş olması tarih adına yeni bir trajedi oluşturmuştur.

Hükümetin tarihsel gerçekleri umursamaz tutumuna karşılık tarihsel sorumluluk içerisinde; dünyada estirilen Sözde Ermeni Soykırımı yalanını da telin etmek ve bu konudaki rahatsızlığımızı göstermek, kamuoyu ile paylaşmak adına,  Türkiye Kamu-Sen Van il temsilciliğimiz üye ve yöneticileri  Türk Bayraklarıyla, misak-ı milli sınırlarının belirleyicisi Atatürk'ün resmini ve  "Türk Milleti Asildir, Asla soykırım yapmaz" pankartını açmıştır.  Daha sonra polisin müdahalesi ile Türkiye Kamu-Sen İl temsilcisi ve Türk Enerji -Sen Şube Başkanı Önal Çavuşoğlu, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kubbettin Yıldız, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Nedim Aysan, Türk Sağlık-Sen Başkanı Suat Sayıcı'yı gözaltına altına alınmışlardır. 

Başbakan'a soruyoruz; Siz de bazı Avrupa ülkeleri gibi sözde ermeni soykırımı yok diyenleri tutuklattırıyor musunuz, hükümet olarak  böyle bir yasa çıkardınız da bizim ve kamuoyunun haberi mi yok ?

"Türk milleti asildir, asla soykırımı yapmaz" gerçeği hangi kanunda suç olarak tanımlanmıştır?

Bu göz altılarının nedeni; yabancı basın ve Ermenistan'dan gelen misafirlerinizin Türkiye'de, Türk milletinin gerçek sesini duymasını istemediğiniz için midir?  

Siz hükümet edenler, birilerinin dayatmasıyla, birilerine göre demokrat olunmaz. Türk halkından neyi, neleri gizlemeye çalışıyorsunuz? Siz kimlere şirin gözüküyorsunuz, ya da kimlerle berabersiniz? Türk milleti yarınlarını ve çocuklarının geleceğini düşünmesinler mi?

Kırmızı halılar döşeyerek karşıladığınız bu dostlarınıza yarın daha başka hangi konularda taviz vermeyi düşünüyorsunuz?

Karabağ işgaline rağmen, Ermenistan kapısını da açmaya ve misafirlerinizi oralarda da kırmızı halılarla karşılama hevesiniz mi var?

Van ilinde katledilen Türkler için Ulu Cami'de okutulmak istenen mevlide Müftülük dün neden izin vermemiştir? Yoksa siyasi irade tarihsel gerçekleri göz ardı ederek açılıştan yana mı tercih yapmıştır? 

Sayın Başbakan;

Bizler "Türkiye Kamu-Sen" yani bu memleketin özü olarak "haçlı ve çanlı" bir Türkiye'de yaşamak istemiyoruz.  Misak-ı Milli sınırlarıyla belirlenmiş, Atatürk'ün hedeflediği Türkiye de yaşamak istiyoruz. "Haçı ve Çanı istemeyiz" diyerek demokratik tepkilerini gösteren yöneticilerimizin gözaltına alınmasını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Eğer bu suçsa milletimizin geleceği için aynı suçu biz de şu anda  işliyoruz, bizi de gelin tutuklatın!..

Bu konu siyasi iradenin bilgisi dahilinde değildir diyorsanız; bir an önce devletin yürütme kurulunun başı olarak öncelikle bu arkadaşlarımızdan özür dileyiniz.

Daha sonra da İç İşleri Bakanı ve Mahalli yöneticiler hakkında gereğinin yapılması için talimat vermenizi bekliyoruz. Bu hem bizim talebimiz hem de kamuoyunun talebidir. 

Son olarak Van halkına sesleniyoruz;

Tüm halkımızı, Ermenilerce katledilen şehitlerimiz için de dua etmek için,  Ulu Camii'de okutulacak mevlide davet ediyoruz.

Kaynak

Dosya İndirme Web Sayfaları



En popüler büyük dosya gönderme servisi olan yousendit üyelik gerektirmeden 100 MB'a kadar dosya göndermenize izin veriyor. Dosyayı sisteme gönderdiğinizde karşıdaki kişiye dosyayı indirebileceği bir link gönderiliyor. Unutmayın, eğer ücretsiz planı kullanıyorsanız bu servise gönderilen dosyalar 7 gün sona siliniyor.
Üyelik: Ayda 4.99 USD karşılığı 2 GB'a kadar dosya gönderebiliyorsunuz.





Send This File
http://www.sendthisfile.com/
Send Files For tuşuna baştıktan sonra  3 tane seçenek çıkacak. 15 günlük sürüm,  bedava sürüm ve de ödeniz para göre değişen sürümü çıkacaktır. Trial (15 günlük ) sürümü maximum hızda, Sınırsız dosya gönderme, 15 günlük dosyayı silmez, Güvenlilik, izleme, müşteri hizmetleri sağlar. Bedava sürüm ise Dosya gönderme hızı yavaş, En fazla 2 GB dosya gönderir, 3 günlük dosyayı sağlar, 3 tane yüklemeyi izin verir, Paralı sürüm web sayfasında ingilizce olarak bilgilendiriyor. Bedava sürüm için tıkladıktan sonra facebooktan bağlantısı ya da elmek (e-posta) ile dosyaları gönderebilirsiniz. Site
File Mail

Büyük Boyutları Dosyaları Göndermek için filemail web sayfa tıklamış yeterli olacaktır. Bu web sayfasın için tarayıcı için eklenti, Gönderme Programı, Outlook için araç çubuğu ve destop gadgeti gibi gönderme imkanı sunuyor[kaynak].
Web sayfasına girdikten sonra e-postanı, göndereceğinin e-postayı ve göndereceğin olacağının dosyaları gösterek bedava olarak 2 GB veya üyeli olarak ise 5 GB kadar veri bir seferde gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz dosyayı bedavada 7 gün paralı da ise 14 gün süresinde hafızasında tutmaktadır. Göndeceğini dosyaları şifreli olarak gönderiyor. Bir seferde 20 tane dosya taşır ve paralı ise 100 dosya gönderilir.
Mega Up Load

En yüksek boyut bu serviste: 500 MB. Ayrıca arabirimi Türkçeyi de destekliyor. Üye olduğunuz takdirde dosya gönderme sınırı ortadan kalkıyor.
Drop Send
Ücretsiz planda 250 MB'lık dosya gönderme sınırı var ve ayda sadece 5 gönderi yapabiliyorsunuz. Hem Windows hem Mac için masaüstü uygulama desteği de var.
Ayda 5 USD karşılığı dosya boyutu 1 GB'a çıkabiliyor.


 

Files Over Miles (Beta)
 Dosyaları diğer kullanıcılara (P2P) doğrudan tarayıcı kullanarak gönderir. Yüksek Hız da Dosyalarınız en kısa yoldan gönderilir - doğrudan alıcı ve sizin aranızda. İşlemi yavaşlatan ara sunucular bulunmamaktadır. FilesOverMiles'i deneyin ve ev bilgisayarları arasındaki dosya göndermenin nasıl hızlı olduğunu gör! 

Paylaştığınız dosyalarınızın kimin tarafından indirildiğini kontrol edebilirsiniz. FilesOverMiles tarafından oluşturulan gizli ve benzersiz bir URL alırsınız. Dosyanızı şifreli ve doğrudan başka bir kullanıcıya gönderebilirsiniz. Ara sunucular bulunmamaktadır. Not Statik Ip değiştiğini zaman link değişir.

Diğerleri

Pando Programı

Büyük Boyutlu Dosyaları e-postanıza(elmeğiniz) göndermek için Pando Programını Kulanabilirsiniz. 1 GB kadar dosyaları gönderebilirsiniz.İsterseniz dosyalarınıza şifre korumasıda verebiliyorsunuz. Anlık iletilerinizede ve messenger programlarınıza da dosya ekliyebiliyorsunuz.

Not: Ücretsiz sürümü ile 7 günlük e-posta paketleri barındırma, web paketlerine ise 30 gün barındırma sağlayan Pando'nun Pro sürümü ile 5 kat daha fazla gönderim hızı ve barındırma zamanlarını 2'ye katlayabilirsiniz.

Download : ( İndirme ) Pando

Site: Pando

İleri Fizikte Matematik Yöntemleri

Aşağıdaki Linkte Örnek fizikte matematik soruları aşağıdaki linkte verilmektedir. Bu Linkte benim yaptığım ödev soruların cevapları vardır.

Link

Teorik Anatilik Mekanik Sınav Soruları

Teorik Analitik Mekanik Ödevleri Çözümü Aşağıdaki Linktedir. Örnek Sorular

Link

Ktu 2011-2012 Bahar Akademik Takvimi

FAKÜLTE/MYO/SYO/BESYO
(Tıp, Diş Hekimliği ve Turizm Programları hariç)

16–20 Ocak 12
Seçmeli Ders Kontenjanlarının Bölümlerce İnteraktif Kaydedilmesi
03 Şubat 12
Bahar Yarıyılında Açılan Derslerin İlanı
06–10 Şubat 12
Yarıyıl Harcı Ödeme Süresi
06–10 Şubat 12
Kayıt Yenileme ve Derse Yazılımlar (Tüm öğrenciler)
13 ŞUBAT 12
BAHAR YARIYILI DERSLERİNİN BAŞLAMASI
13–15 Şubat 12
Ders Bırakma ve Ekleme Süresi
13–17 Şubat 12
Danışman onayı
15 Şubat 12
Temel Bilgisayar Dersi Yeterlik Sınavı
17 Şubat 12
Sınav Programı ve Yarıyıl İçi Çalışmaların Bölümlerde İlanı
16–17 Şubat 12
Derse Yazılımların Öğrencilere İnteraktif İlanı, İtirazlar ve Düzeltme Süresi
06–20 Şubat 12
Öğrenci Yarıyıl İzni İsteme Süresi
20–24 Şubat 12
Bitirme Çalışması Konusu İçin Bölümlere Başvuru
09 Mart 12
İkinci Öğretim Ücretinin Ödenmesi İçin Ek Sürenin Son Günü
31 MART–08 NİSAN 12
ARA SINAV HAFTASI
25 Mayıs 12
Bitirme Çalışması Teslimi Son Günü
21–26 Mayıs 12
Ders Tamamlama ve Mazeret Haftası, Derslerin Son Günü
28 MAYIS–09 HAZİRAN 12
BAHAR YARIYILI YARIYIL SONU SINAVLARI
09 Haziran 12
Mezuniyet Töreni (Cumartesi Saat 18.00)
11–13 Haziran 12
Öğretim Elemanlarınca Sınav Sonuçlarının İnteraktif Ortama Aktarılması
11–13 Haziran 12
Harfli Notların Öğrencilere İnteraktif İlanı
15–17 Haziran 12
Öğrencilerin Bütünleme Sınavı İçin İnteraktif Ders Seçimi
18–22 HAZİRAN 12
BÜTÜNLEME SINAVLARI
25–26 Haziran 12
Öğretim Elemanlarınca Bütünleme Sonuçlarının İnteraktif Ortama Aktarılması
25–26 Haziran 12
Bütünleme Sonuçlarının İnteraktif İlanı
27–28 Haziran 12
Mezuniyetine Üç Dersi Kalanların Sınavları
YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI
06–10 Şubat 12
Yarıyıl Harcı Ödeme Süresi (harç ödenerek kayıt yenilemek zorunludur)
LİSANSÜSTÜ BAŞVURULARI (BAHAR YARIYILI)
Lisansüstü Programlara Başvurular Enstitü Müdürlüklerince Duyurulacaktır
06–10 Şubat 12
Ara Sınıf Öğrencilerinin Ders Yazılımlarının Yapılması
06–10 Şubat 12
Lisansüstü Kesin Kayıtların Yapılması
MESLEK YÜKSEKOKULLARI TURİZM PROGRAMLARI (BAHAR YARIYILI)
27 Ocak 12
Bahar Yarıyılında Açılan Derslerin İlanı
30 Ocak–03 Şubat 12
Yarıyıl Harç Ödeme Süresi
30 Ocak–03 Şubat 12
Kayıt Yenileme ve Derse Yazılımlar
06 ŞUBAT 12
BAHAR YARIYILI DERSLERİNİN BAŞLAMASI
06–10 Şubat 12
Öğrenci Yarıyıl İzni İsteme Süresi
03 Şubat 12
Sınav Programı ve Not Yüzdelerinin Bölümlerde İlanı
06–07 Şubat 12
Ders Bırakma ve Ekleme Süresi, Danışman onayı
08–09 Şubat 12
Derse Yazılımların Öğrencilere İnteraktif İlanı
24 MART–01 NİSAN 12
ARA SINAV HAFTASI
14–18 Mayıs 12
Ders Tamamlama ve Mazeret Haftası, Derslerin Son Günü
21 MAYIS–02 HAZİRAN 12
BAHAR YARIYILI YARIYIL SONU SINAVLARI
04–06 Haziran 12
Öğretim Elemanlarınca Sınav Sonuçlarının İnteraktif Ortama Aktarılması
04–06 Haziran 12
Harfli Notların Öğrencilere İnteraktif İlanı
08–10 Haziran 12
Öğrencilerin Bütünleme Sınavı İçin İnteraktif Ders Seçimi
11–15 HAZİRAN 12
BÜTÜNLEME SINAVLARI
18–19 Haziran 12
Öğretim Elemanlarınca Bütünleme Sonuçlarının İnteraktif Ortama Aktarılması
18–19 Haziran 12
Bütünleme Sonuçlarının İnteraktif İlanı
20–21 Haziran 12
Mezuniyetine Üç Dersi Kalanların Sınavları

Kaynak:Ktu

23.01.2012

Kayıp Gemi–Philadelphia Deneyi

Çok Yüksek manyetik alanda maddenin ışıma yaparak bir yerde başka bir yere maddenin aktarma deneyidir. İkinci Dünya Şavaşının zamanında Birleşik Amerikanının Askeri Gemiyi yok etme deneyidir.

28 Mart 1943 ; ABD'li bilim adamı Dr. Morris Jessup'ın, Einstein'ın birleşik alanlar kuramına dayanarak bir "ışınlama"  deneyi yaptığı iddia edildi. 'Philadelphia deneyi" adıyla bilinen ve askeri gizlilik içersinde gerçekleştirilen olayda, 104 mürettebatlı "USS Eldridge" adlı askeri gemi, tanıkların iddialarına göre Philadelphia deniz üssünde, yeşil bir sise bürünerek yavaş yavaş "kayboldu" ve kısa bir süre sonra 640 km. ötedeki Norfolk deniz üssünde ortaya çıktı.

Deney ile ilgili medyatik ciddi araştırmalar, 1980'de PHİLADELPHİA DENEYİ'ni perdeye getiren filme izin verildikten sonra başladı. Daha öncelerde, kamuoyuna göre olay sadece saçma bir söylentiydi. Charles Berlitz ve William Moore'un ortak yazdıkları kitap bir fantazi olarak kabul görmüştü.Ama deney ile ilgili kuşkular hala sürmektedir, nedeni anlamsız bir söylenti dahi olsa aşağıda okuyacağınız olaylar dizisi, şaşırtıcı, düşündürücü ve gerçekçidir.

Philadelphia Deneyi günümüz şartları gözönüne alındığında daha etkin ve düşündürücü bir iddiadır,olayda adı geçen bir avuç insandan geriye hemen hemen kimse kalmadığından kesin doğrulanma için ABD gizli arşivlerinin açıklanması gerekmektedir. Fakat, film için devlet tarafından zor izin verilmesi kuşku uyandırmakta ve dikkatleri yoğunlaştırmaktadır.Yaşamını Philadelphia Deneyi'ni araştırmaya adayan ve bir de "A-Z'ye Philadelphia Deneyi" adlı kitabı yazan Alfred Bielek bize tüm olanları anlatırken, "neredeyse delirme noktasına geldiğini söylüyordu;Philadelphia Deneyi tasarlanırken amaç çok güçlü bir elektromanyetik alanın sağlanarak gemilerin görünmez olmaları ve bu sayede top mermilerinden ve denizaltıların atacakları torpitolardan korunmasıydı.Hatta daha sonra,görünmezlik alanını bir benzerinin denizde değil, havada oluşturarak önemli üslerin görünmesinin engellenmesi de düşünülmüştü.

Deneyin resmi ve bilimsel adı "PROJECT RAİNBOW" (Gökkuşağı Projesi)idi. Gökkuşağı Projesi, iddialara göre II.Dünya Savaşı sırasında küçük destroyer tipi bir savaş gemisinin başından geçti.Olayın yeri Philadelphia Deniz Üssü'ydü amaç ise gemiyi düşmanın fark etmemesi için görünmez yapmaktı.Projeye göre, fikir orjinaldi ve düşman radarları hiç fark etmeden gemi istenilen yerde birden ortaya çıkacaktı.Bilimsel tanımın adı;OPTİKAL GÖRÜNMEZLİKTİ; özel bir sistemle veya jeneratörle oluşturulan çok güçlü manyetik bir alan gemiyi saracak, ışınları veya radar dalgalarını büker yada kırarken gemi görünmez olacaktı. Düşüncesi dahi bir mucizeye benziyordu ve iddialara göre de Gökkuşağı Projesi başarılı olmuştu. Yani gemi fiziksel olarak kaybolmuş ve tekrar geri dönmüştü. Tanıklara göre geminin üzerini bir pelerin gibi saran manyatik alan görevini yapmıştı. Fakat ana hedef geminin kaybolduğu yerde değil, bir başka yerde ortaya çıkmasını sağlayabilmekti yani daha yaygın bir deyimle "ışınlama" yapılmalıydı.

Philadelphia Deneyi'nin temelinde düşünce olarak Albert Einstein'ın ''Çekim ve Elektriklenmede Birleşik Alan Kuramı'' vardır. Bu teori bu konuyla ilgili kişilerce "Elektronik kamuflaj" olarak tasarlandı.Einstein, bu teorisi 1925-27 arasında Almanya'da bir bilim dergisinde yayınlandı.Fakat Einstein,bu teoriyi daha denememiş ve daha tam anlamıyla geliştirmemişti.O zamanlardaki amaç, çok güçlü elektromanyetik alanın yapılarak gemilerin görünmez olmaları ve düşman kuvvetlerine karşı korunmasıydı.Hatta bu olayı havada oluşturarak üslerin görünmesinin engellenmesi de düşünülmüştü.Bu deneyin çalışmaları 1930 yıllarda "Project Rainbow"ismiyle başlatıldı.Başlatıldığı yer ise Chicago Üniversitesidir. 1 yıl sonrada bu çalışma PrincetonÜniversitesinde devam ettirildi.bazı bilim adamları bu projede zaman zaman yer aldılar.Bunlar Einstein, Dr. Johnvon Neumann ve Dr. Nikola Tesla'dır.Dr. Alfred Bielek her 10 yılda bir Ağustosun 12'sinde manyetik enerji alanının tekrar oluştuğunu öne sürüyordu.1943'ten sonra 1963 ve 1983'te aynı olay olmuştu. sebebi ise "Senkronizasyondu" Enerji alanları tekrar toplanıyor, dalgalanarak ortaya çıkıyordu, fakat bu alanlar karmaşıktı. Neumann, 1986'da ölen Bielek'in anılarından yazdığına göre bu olayları doğrulamıştı.İfadesi teyp bantlarında vardı. Oluşturulan büyük enerji, doğru açıda sekronize edilirken birden kontrol dışına çıkmış ve "Yönsüz dalgalar'a" dönüşmüştü. Bunun sonucunda ortaya alışılmadık etkiler çıkmaya başlamıştı.Senkronize dalgalar zamanı büküyor ve etkiliyordu.Bir diğer ilginç yaklaşım, Wisconsin Üniversitesi Matematik Profesörü olan Henry Levenson'dan gelmişti.Bu fikre göre zamanın merkezi bir alanın çevresinde yoğunlaştığını ve bir "Zaman Saati" oluşturarak, tüm varoluşun gerçekleştiği ve gerçekleşeceği şifrelerle çalıştığını söylüyordu; Dediğine göre "Şifrelerin içinde yaşayan herşey vardır, dünyadaki bütün maddesel varoluş dünya saat ve zamanına göredir;dünya, Güneş saatine göre, Güneşde galaktik saate göre ayarlıdır.Eğer zaman kilidi yüksek ve güçlü bir enerji alanı ile bozulursa, ortaya çeşitli zaman ve mekan dengesizlikleri çıkar.Taki zaman yeniden kendini tamir edip yeniden dengesini bulanadek"

Dr. Valentine, Charles Berlitz'le yaptığı röpörtajda şöyle diyordu;Bence Philadelphia Deneyi bilinen ve alışılmış yollarla açıklanamaz. Bazı bilim adamları atomun temel yapısının, madde parçacıklarından değil, elektromanyetik alanlarda oluştuğu görüşündeler.Bu çok karmaşık enerji alanlarının birbirlerini etkilemesi olayıdır. Eğer böyle bir evrenin içinde maddenin katlı fazları bulunmasaydı, şaşılırdı.Bu fazların birisinden birisine geçilmesi bir yaşamdan ötekine geçmeye benzer. Boyutlar arası değişmedir yani dünyalar içinde dünyalar olabilir. Manyetik alanların karıştırıcı olarak değişimler yaratabileceğinden kuşkulanılıyordu. Maksatlı olarak, olağan dışı manyetik koşullar yaratılması hem fiziksel, hemde yaşamsal olarak maddenin fazını değiştirebilir. Bu durumdada, bağımsız bir varlık olmayan ama içinde bulunduğumuz yaşama benzer belirli bir madde / zaman / enerji boyutunun bir parçası olan zaman faktörünü'de çarpıklaştırır. Kısacası deney olasıdır.

Philadelphia deneyi ile ilğili bazı sorular:

    Philadelphia Deneyi, 1943 yılında gerçekten USS Eldridge adlı bir destroyerde veya başka gemide mi yapıldı? Bu gemiye ne oldu?