17.08.2012

JoyGame

2009 Joygame Interactive Services LTD - KKTC®'nin tescilli markasıdır. Her hakkı saklıdır.
2009 yılında kurulan Joygame, sıkı ve disiplinli bir çalışmayla kısa bir sürede büyüyerek birçok uluslararası MMO (Massive Multiplayer Online / çoklu oyunculu çevrim içi oyun) şirketinin, Türkiye dağıtıcısı, satıcısı, yayımcısı ve medya ortağı olmuştur. SHR, Türkiye'nin oyun sektörüne yatırım yapan ilk ve en büyük firmalarından biridir. JoyGame

Yandex Reklam Ücretsiz Destek Sitesi

Yandex’in Türk kullanıcılara sunduğu son yenilikse “Yandex.Direct”. Yandex’in arama motoru reklamcılığı hizmetini ifade eden uygulama, anahtar kelime tabanlı ve tıklama başına fiyata dayalı açık artırma modeline göre çalışıyor.
Reklam verenlerin önceden belirlemiş olduğu anahtar kelimelerle uyuşan arama sorgularına yanıt olarak, arama sonuçları sayfasında gösteriliyor. Tıklama başına fiyata dayalı açık artırma modeline göre çalışan sistem sayesinde reklamverenler, kendi web sayfalarına yapılan her tekil kullanıcı ziyareti için uygulanacak birim fiyata kendileri karar verebiliyor. Reklamların Yandex arama sonuçları sayfasındaki konumları, birim fiyatlarıyla doğrudan orantılı olarak belirleniyor: Birim fiyatı ne kadar yüksekse, reklamın konumu da o kadar yüksek oluyor. 

Küresel Küçük Silah Alış-Veriş Trafiği (1992-2010)

Google, küçük silah ve cephaneliklerin dünya çapındaki ihracat ve ithalatını gösteren etkileşimli bir web sayfası hazırladı. Açık kaynak kodlu WebGL’i kullanan grafik, ülkelerin tabanca, tüfek ve hafif makineli silahlar gibi hafif silah ve cephane ithalat ve ihracatını gösteriyor.
Sadece Chrome’da çalışan grafikte ABD’nin oldukça etkin olduğu gözleniyor: Ülke, 2010′da 995.769.657 milyon dolarlık cephane ithal ederken 606.577.243 milyon dolarlık cephane ihraç etmiş. Ülkenin 1992′deki ithalatı 272.612.334 dolar, ihracatı ise 455.520.281 dolar.

Türkiyedeki İnternet Artışta

TÜİK’in yayınladığı Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonuçlarına göre, Türkiye genelinde evden internet erişimine haiz olanların oranı yüzde 47,2. Geçtiğimiz yıla göre yaklaşık 4,5 puanlık bir artış gösteren erişim oranının yanında, internete erişim ihtiyacı duymadığını söyleyen hane oranı ise yüzde 27,6 olarak gerçekleşti.
Kentlerde internete erişim hane oranı yüzde 55,5 olarak gerçekleşirken, kırsalda bu oran yüzde 27,3 oldu. Marmara ve Batı Anadolu bölgelerinde internet erişimi olan hane oranının Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleştiği belirlendi.

Biyometrik Verilerinizi Koruyun (Facebook ve Sosyal Medyadan)

Almanya’daki veri koruma yetkilileri, yüz tanıma teknoloji nedeniyle Facebook hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Alman veri koruma otoritesi, Facebook’un yüz tanıma teknolojisi konusunda yeniden soruşturma açma gereği duyulduğunu duyurdu. Hamburg veri koruma ajansı tarafından hazırlanan dosyada, Facebook’un fotoğraf etiketleme önerisi sağlayan özelliği masaya yatırıldı.
Yüklenen fotoğrafları doğrudan analiz ederek site üyeleriyle eşleştiren uygulama nedeniyle İrlanda’da yasaklanan sistem, Facebook ile görüşmeler süresince Almanya’da da yasaklandı. Veri koruma ve bilgi özgürlüğü konularıyla ilgilenen Hamburg komisyoneri Prof. Dr. Johannes Caspar, soruşturmanın açılmasına öncülük eden kişi oldu.

HEVC - Videoların Boyutunu Küçültüyor

Hali hazırdaki video formatına göre 2 kat daha verimli olması beklenen yeni format“High Efficiency Video Coding” kısaca HEVC, normal videoların yarısı kadar yer kaplayacak olmasına rağmen, videoların kalitesinde düşüş yaşanmayacaktır.Geliştirilen yeni video standartı bu sorunlara dur diyecek gibi görünüyor.
Ericsson Araştırma Birimi Görsel Teknolojiler Müdürü Per Fröjdh, yeni formatın 2013 yılından itibaren kullanıma sunulabileceğini belirtti. Yeni formatın hali hazırdaki video kalitesini korumasına karşın, “kota dostu” olacağının altını çizdi. Fröjdh, hangi ürünlerin bu formatı destekleyeceği konusundaysa bilgi vermekten kaçındı.

Orada kimse var mi - Earth Quaken - Deprem Programı

Avea’nın, deprem felaketlerinde hayat kurtarılmasına katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği “Orada Kimse Var mı?” mobil uygulaması 4 ayda 9 bin kişiye ulaştı.
Android telefonlar için Google Play’den ücretsiz olarak indirilebilen uygulama; olası bir deprem anında arama kurtarma ekiplerinin, enkaz altında kalan kişinin yerini anında tespit ederek, kurtarma çalışmalarını hiç vakit kaybetmeden başlatmasına katkı sağlıyor. Aynı süre zarfında daha çok insana ulaşılarak, daha fazla hayatın kurtarılmasına ve enkaz altındaki kişinin kurtulma umudunu kaybetmeyerek hayata bağlanmasında da önemli rol oynuyor. Sosyal medya ile entegrasyonu da sağlanan uygulamayla kullanıcıların deprem anında hayatta olduklarına dair gönderdikleri mesajlar eş zamanlı olarak Facebook ve Twitter hesapları üzerinden de görülebiliyor.

Twitter Hesabını Takipcilerin Yüzde Kaçı Sahte

Fake Follower Check isimli web sitesi, Twitter takipçilerinizin yüzde kaçının sahte olduğunu veriyor. 
Web sitesine girildiğinde Twitter hesabı ile giriş yapılması isteniyor. Uygulamaya izin verildiğinde takipçilerin yüzdeleri karşınıza çıkıyor. StatusPeople tarafından tasarlanan servis, Twitter hesabınızı takip edenleri iyi, aktif olmayan ve sahte olarak üçe ayırıyor. Bunun yanında uygulamayla diğer Twitter hesaplarının da takipçilerinin durumu gözlenebiliyor.
 Peki StatusPeople bu sonuçları nasıl verebiliyor? Şirketin verdiği bilgiye göre, takipçiler arasında rasgele seçilen 500 kadar takipçi gözlem altına alınıyor. Bu takipçilerin tweet atma durumları, takipçi sayıları gibi kriterler şüpheli sınıfının oluşturulmasını sağlıyor. Şirketin açıklamasında, 10 bin ve daha düşük takipçi sayısı olan hesaplar için uygulama oldukça isabetli sonuçlar veriyor.

Bilim İnsanlarımızın Başarısı

Türkiye'den iki araştırmacı, Avrupa'da en kıdemli araştırmacılara ve Nobel ödüllü bilim insanlarına verilen ERC araştırma desteğini almaya hak kazandı. Dünya genelindeki ''yüksek riskli-yüksek kazançlı'' projeleri destekleyen Avrupa Araştırma Konseyi (ERC), Bilkent Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mehmet Bayındır ve Koç Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Kerem Pekkan'ın, beş yıl sürecek projelerini destekleme kararı aldı.
Doç. Dr. Mehmet Bayındır, ERC projesi kapsamında, nanoteknolojide yeni bir üretim tekniği geliştirerek ''sonsuz uzunlukta nanotel ve nanotüp dizileri'' üretecek.(İstediğini kadar uzayabilen nano tüpler)
Geliştirilecek nanoyapılar, yapay deri, yeni nesil güneş pillerinde verim arttırıcı ışık yoğunlaştırıcılar, yüksek yoğunlukta nanotel hafıza elemanları, yapısal renklenmeye bağımlı güvenlik birimleri, nanotel tabanlı optik ve elektronik aygıtlar gibi farklı alanlarda kritik uygulama alanları bulacak.
Yrd. Doç. Dr. Kerem Pekkan ise projesinde, ölümcül doğumsal kalp hastalıklarının anne karnında cenin bir aylıkken, damar bozukluklarının önlenmesini ve bir gün tamamen ortadan kaldırılmasını hedefliyor.
ERC, iki Türk bilim insanının projesine 3,5 milyon avro kaynak sağlayacak.

16.08.2012

Birkaç Tane Bayram Mesajı

  1. Allahın rahmeti üzerine olsun. Sana gelen her iyilik Allahtandır, bütün kötülükler nefsindendir. Mekanın cennet yuvan huzurlu kalbin Allah ile dolu bayramın mübarek olsun.
  2. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun! Mübarek Ramazan Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.
  3. Bayram sabahları, demli bir çay, su böreği, bayram şekerleri, şeker isteyen çocuklar, kurbanlık hayvanların sesleri, bir telaş bir koşturmaca. Köprü hep kalabalık, bayram programları, kolonya ikramları, bayram harçlıkları, uzun bayram tatilleri, ev gezmeleri, kısa hal hatır sormalar, el öpenlerin çok olsunlar ve daha bir dolu küçük ayrıntı. Hayatın üzerindeki 'pause' düğmesine dokunun... Kısa bir süre için hayatı durdurun. Mutlu bayramlar...

Bayramları Ziyaretsiz Düşünemiyorum

Resullullah Efendimiz (s.a.v) buyurdular:

  • Bir kimse din kardeşini Allahu Teala'nın rızası için ziyaret ederse gökten bir nidacı " Sen onu hoşnut ettin, cennet de seni hoşnut edecektir." diye nida eder.
  • Bir müslüman diğer bir müslüman kardeşini ziyaret ettiğinde yetmiş bin melek onu uğurlarlar ve şöyle dua ederler: " Allah'ım! senin rızan için kardeşini ziyaret ettiği gibi onu rızana nail eyle"
  • "Bir  müslüman diğer bir müslüman kardeşini ziyaret maksadıyla evinden çıkarsa boğazına kadar rahmete nail olur. 
    Hasta bir kardeşinin yanında oturursa rahmet onu kaplar ve bu rahmet hastayı da içine alır. Hasta, Allahü Teala'nın arşının, onu ziyaret eden kişi de onun kudsiyetinin gölgesindedir."

15.08.2012

Facebook, Kumarada El Attı

Sosyal iletişim ağı devi Facebook, gerçek para ile oynanan ilk kumar uygulamasını başlattı.
Facebook, uygulamaya sadece İngiltere’deki kullanıcılarının erişebileceğini açıkladı. İngiliz internet kumar şirketi Gamesys tarafından geliştirilen Bingo Friendzy isimli uygulama, İngiltere'de 18 yaşın üzerindeki kullanıcıların internet üzerinden para ödülü sunan oyunları oynamalarını mümkün kılıyor. Facebook, uygulamaya sadece İngiltere'deki kullanıcılarının erişebileceğini açıkladı. Sosyal iletişim sitesinin ortağı olan oyun şirketi Zynga da önümüzdeki sene gerçek para ile oynanan kumar oyunlarını piyasaya sürmeyi planladığını bildirdi. Bir Facebook temsilcisi, Bingo Friendzy'nin ortak bir girişim olmadığını, oyunun tamamen Gamesys tarafından geliştirildiğini söyledi.

14.08.2012

Curiosity rover: Martian solar day 2 in New Mexico

Boeing X-51 İnsansız Hava Jeti

Sesten 6 kat hızlı giden yeni bir insansız hava aracının denemesi yapılacak.
ABD Hava Kuvvetleri'nin sesten 6 kat daha hızlı bir insansız hava aracının denemesini yapmaya hazırlandığı bildirildi. Los Angeles Times, tüm dünyada dakikalar içinde hedeflere saldırı düzenlemek amacıyla Boeing şirketi tarafından tasarlanan X-51 adlı insansız hava aracının denemesinin bugün yapılacağını duyurdu. Haberde, deneme sırasında, bir B-52 bombardıman uçağından bırakılmasının ardından ses hızının altı katına eşit olan saatte 5800 kilometre hıza erişecek insansız hava aracının California sahili açıklarına geleceği belirtildi. Uçağın yapımında çalışan mühendisleri insansız hava aracının 300 saniye boyunca maksimum hızını muhafaza ederek daha önceki performansını iki katına çıkarmasını ümit ettiklerini söyledi.

Facebook Sizi Sokakta Tespit Edebilecek

Kısa bir süre önce 40 milyar fotoğraflık veri tabanı bulunan Face.com’u satın alan Facebook için, sokaktaki insanları profil fotoğraflarından tanıyacak bir kamera geliştirildi.
Facedeals’a üye olmak isteyen kullanıcılar, uygulamayı Facebook sayfalarından aktif hale etirebilecektir. Facedeals, kullanıcılar sayfalarına fotoğraf yükledikçe onların tüm görünümlerini kaydedecek ve gerçek hayattaki görünümlerini tüm dünyada tespit edebilecek. “Facedeals” adı verilen kamera, kullanıcıları Facebook sayfalarındaki fotoğrafları sayesinde tanıyacak ve girdikleri mağaza veya restoranda özel indirimden yararlanmalarını sağlayacaktır.

Bolu'daki Tarihi Eserlere Gereken Önem Verilmiyor Mu?

Otoparkı yapılması planan Bolu Kültür Parkı arazisinde yapılan kazılar sonucu 70 Mezar ve çok sayıda kandil, kase, kantar, şamdan, çan, zincir, aplik, sikke, sürahi vb. küçük objeler bulundu. Kaynak, Kaynak2

Fallara,Her Zaman İyi Taraftan Bakarsın

Çoğumuz fala inanmaz ama faldan çıkan maniler onun için ümit kaynağını olabilir. Hemen hemen fal çıkmaz. Örneğin yaşlı kişi falım sakız alsın. İçindeki manide aşk sözleri olsun: 1951 kodu:
Git yanına, o müsait 
Aranızda yok engelli geçit
O da ister senle olmak
Çak aşkına bir kibrit 

13.08.2012

Algılayıcılar Gelişiyor

Nanotechnology dergisinde yayımlanan makaleye göre, multi fonksiyonel silisyum yarı iletken teknolojisini yumuşak, üç boyutlu deri haline getiren bilim adamları, parmak ucuna geçirilen bu derinin hem alttan hem üstten baskıyı, örneğin parmağın hareketiyle oluşan gerilmeyi dahi algılayabildiğini belirtti. Bugüne kadar geliştirilen yapay hissedebilen derilerin aksine, yeni yapay yüzey esneyebildiği için sadece düz zeminde kullanılmıyor, bir eldiven gibi parmak ucuna da takılabiliyor. Bilim adamları, yapay parmak ucu için, iletken altın şeritleri çok ince silisyum tabakalarının üstüne yerleştirdi. Daha sonra bu tabakalar esnek polyimide tabakanın içine gömüldü. Şekil verilen yüzey, parmak ucu biçimindeki çok ince silikon folyo üzerine aktarıldı. Yapay elektronik deri, içindeki devrelerde bulunan mikro-elektrodlar yardımıyla basıncı ve gerilmeyi hissedebiliyor. Yapay deriye hareketi veya ısıyı algılayan sensörler de yerleştirilebiliyor. Bilim adamları, geliştirdikleri esnek yapay derinin hem protezlerde hem de özellikle cerrahi robotik cihazlarda kullanılabileceğini düşünüyor.
Kaynak