4.02.2012

Gazi 2011-2012 Bahar ve Yaz Akademik Takvimi

II. DÖNEM
  • 1 – 3 Şubat 2012    Öğrenci katkı paylarını yatıran öğrenciler için DERS KAYITLARI (Merkezi sisteme dahil öğrencilerin kayıtları İNTERNET üzerinden yapılacaktır)
  • 6 Şubat 2012    DERSLERİN BAŞLAMASI 
  • 6 – 7 Şubat 2012    Danışman Onayları
  • 16 – 17 Şubat 2012    Ders Ekleme- Bırakma ve ilgili Kurul Kararları doğrultusunda mazeretli kayıtlar (Danışmanlar gözetiminde yapılacaktır.)
  • 24 Şubat 2012    Mezuniyet için tek dersi kalan öğrencilerin TEK DERS SINAVI
  • 23 Nisan 2012     Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazartesi)
  • 1 Mayıs 2012    Emek ve Dayanışma Günü (Salı)
  • 18 Mayıs 2012    DERSLERİN TAMAMLANMASI
  • 19 Mayıs 2012    Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı (Cumartesi)
  • 21 Mayıs –1 Haziran  2012    Yarıyıl Sonu Sınavları (Yönetmenliklerce tanınmış sınav hakları)
  • 4 Haziran 2012    2011 – 2012 Eğitim öğretim yılı sonu
  • 6 Haziran 2012    Yaz Okulunda açılacak derslerin ilgili birimlerce ÖİDB'ye iletilmesi için son gün (Merkezi sisteme dahil birimler tarafından bilgiler internet üzerinden girilecektir).
  • 11 Haziran 2012    Merkezi sisteme dahil birimlerde dönem sonu notlarının internet üzerinden verilmesi ve başarı notunu internet üzerinden veren öğretim elemanlarının not kesinleştirme işleminin son günü
  • 3 Temmuz 2012    Mezuniyet için tek dersi kalan öğrencilerin TEK DERS SINAVI
  • 16 Temmuz 2012    Güz döneminde açılacak derslerin ilgili birimlerce ÖİDB'ye iletilmesi için son gün (Merkezi sisteme dahil birimler tarafından bilgiler internet üzerinden girilecektir

    YAZ OKULU

    • 13 – 15 Haziran 2012    Yaz Okulu ön kayıtları
    • 18 – 22 Haziran 2012    Yaz Okulu kesin kayıt ve danışman onayları
    • 25 Haziran –10 Ağustos 2012    YAZ OKULU
    • 28 – 29 Haziran 2012    Ders ekleme, bırakma ve kapatılan derslerin yerine ders alma (danışmanlar gözetiminde yapılacaktır.)
    • 13 -17 Ağustos 2012    Yaz Okulu sonu sınavları
    • 27 Ağustos 2012    Yaz Okulu dönem sonu notlarının internet üzerinden verilmesi ve başarı notunu internet üzerinden veren öğretim elemanlarının not kesinleştirme işleminin son günü
    • 30 Ağustos 2012    Zafer Bayramı (Perşembe)

3.02.2012

Fetih 1453 Fragmanı izle

Yapım:2012- Türkiye
Tür: 3 Boyutlu, Dram, Savaş, Tarih
Süre: 160 dakika
Yönetmen: Faruk Aksoy
Oyuncular: Ozan Çobanoğlu, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Şahika Koldemir, Recep Aktuğ, Sedat Mert, Volkan Keskin, Özkan Güngör, Cengiz Coşkun, Edip Tüfekçi, Devrim Evin


Türk sinema tarihinin en çok bütçe harcanarak yapılan filmi Fetih 1453 sinemaya çıkmasına az bir süre kala gişeleri şimdiden titretmeye başladı. Yerli sinemamız adına çekilmiş olan çok başarılı bir yapım Fetih 1453 çok kısa bir zaman sonra internettede baş gösterecektir. Kendi sinema kültürümüz açısından çok büyük bir önem taşıyan Fetih 1453 filmine herkesin gitmesini istiyoruz. Bizde kendi arkadaş çevremiz ile bu filme gideceğiz. Sizde Fetih 1453 filmini sinemada izleyerek türk sinemasına katkıda bulununuz…
Kostantiniye, bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır.
Fetih 1453 Ne Zaman Çıkacak derseniz 17 Şubat 2012 akşamında çıkacak olan fakat bir aksilik olmaması durumunda daha erken bir zamanda çıkabilecek bir filmdir. Filmin konusunu gelirsek, Ya ben İstanbul’u alırım ya İstanbul beni diyen dillere destan Padişahımızın istanbulu nasıl fethettiğini anlatan süper bir film sizlerle olacak. Recep İvedik serisi ile ismine değer katan Fatih Aksoy o filmlerden kazandığı bütün parayı Fetih 1453 filmi için harcamıştır.

Yaşamsal Elementler Dünyaya Gelişi



Dünya’nın 332 bin kilometre üzerinde bulunan ve Güneş Sistemi’nin en uç noktalarını inceleyen IBEX (Yıldızlararası Sınır Kâşifi) uydusu, dış galaksilerden Güneş Sistemine giren ve yaşamın oluşması için temel elementleri taşıyan bir madde tespit etti.
Maddenin, yıldızlar, gezegenler ve Dünya’daki yaşamın oluşmasını sağlayan oksijen, helyum, hidrojen ve neon elementlerini içerdiği ve evrenin herhangi bir köşesinden gelmiş olabileceği belirtildi.
Maddenin içeriğini oluşturan elementlerin, süpernova patlamasıyla yok olan yıldızların galaksinin dört bir yanına saçılmış parçacıkları olduğu ifade edildi. Süpernova patlamasıyla ortaya çıkan madde, yıldızlararası rüzgârlar sayesinde Güneş Sistemi’ne kadar sürüklendi.
OKSİJEN NEREYE GİTTİ?
Samanyolu Galaksisi’nin bilinmeyen bir köşesinden gelen madde üzerindeki ilk analiz IBEX uydusu tarafından gerçekleştirildi. Maddenin içeriğindeki elementlerin birbirlerine oranlarını tespit eden uydu, maddenin içinde her 20 neon atomuna karşılık 74 oksijen atomu bulunduğunu tespit etti. Normalde, Güneş Sistemi’nde her 20 neon atomuna karşılık 111 oksijen atomu bulunuyor.
Gök bilimciler, bu tespitle, Güneş Sistemi’ne kıyasla yıldızlararası boşlukta daha az oksijen bulunduğunu tespit etti. Analizler, gezegenlerin ve gezegenler üzerindeki hayatın oluşmasında çok önemli bir role sahip olan oksijen ve hidrojenin Güneş Sistemi’nde yeterince bulunduğu bir kez daha ortaya koyarken, yıldızlararası boşlukta neden oksijenin neden az bulunduğu sorusunu da doğurdu.
Kaynak: Posta

Biraz Dans Edin

Polislerin dans ederken ile eşlik etmek zor oluyor. Bir bakın bunu anlarsınız.

Gerçekten Güleceksiniz

Ben bunu izlerken çok güldüm. Sizce izleyin ve gülün. Diğerlerini görmek izin youtube da gag yazın yeterli olacaktır. İyi seyirler.

Komik Video


Bir anda uzaylı gemisi gördüğüne ne yaparsınız. Çok güleceksiniz.

2.02.2012

Pardus 2011 Sürümü Sonlanacak



Semen Cirit’in Açıklamasına göre Pardus'un her iki sürümünün devam edip etmeyeceği veya ne şekilde devam edeceği çalıştaydan sonra ortaya çıkacağı belirtildi.Ayrıca Pardus'un bireysel ve kurumsal sürümleri için bundan sonra çıkmayacak şeklinde karar alınmadığı kaydedildi.
Evet mükemmel senaryoya bakıldığında 2011 sürümü bir sonraki sürüm çıktığında ve yeni sürüme yükseltme yöneticisi hazır olduğunda sona erdirilmeliydi. Kısa sürece yeni kişilerine iş aktarılmadığından pardus sürümü durdurulmuştur.

Eleştrili Özgür Olmalı

KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Gizem Görnaz, ’Evrensel Genç Hayat’ adlı gazetedeki ’Yakarım KTÜ’yü de yakarım’ başlıklı yazısında, üniversiteye kayıt sırasında bağış adı altında alınan 100 liraların, KTÜ Güçlendirme Vakfı’nın kasasına girdiğini ileri sürerek üniversite yönetimini hırsızlıkla suçladı. Bunun üzerine Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen,Cumhuriyet Başsavcılığı’na ’Basın yoluyla hakaret’ suçlamasıyla şikayette bulundu. Dünkü karar duruşmasında Gizem Görnaz, beraatini istedi. Gizem Görnaz’a 1 yıl 2 ay hapis cezası veren mahkeme, iyi halini göz önüne alarak cezayı 11 ay 20 gün hapis olarak belirledi ve erteledi.
Kaynak

1.02.2012

Mikrodalga Görünmezlik Başarıldı

 

ABD’li araştırmacılar, ilk kez üç boyutlu bir nesneyi tüm açılardan “görünmez” yapmayı başardı.

DPA’nın haberine, göre Teksas Üniversitesi araştırmacıları, 18 cm’lik bir silindiri görünmez hale getirdi. Bunun için silindirin üzerinde plazmonik malzemeden bir tür elektromanyetik pelerin oluşturuldu. Plazmonik malzemeler adı verilen negatif ışıklar, gelen mikrodalga ışığın yönünü değiştirerek nesnenin onu yansıtmasını engelliyor.
Bu gelişmenin şimdilik mikrodalga ışık için geçerli olduğu, görünür ışık için ise henüz mümkün olmadığı belirtildi. Ancak araştırma, yüksek çözünürlüklü mikroskoplara yeni özellikler eklenmesini sağlayabilir. 

Kaynak

Play Station 4-PS4

PS3 Slim piyasaya sürülmüştür ve hepimiz yeni ve şık konsol gerçekten ne kadar soğuk olduğunu takdir ediliyor . PS4 hakkında düşünmek için çok erken olduğunu düşünüyorsanız, tasarımcı Tai Chiem başka türlü düşünüyor.

Tasarı gelecek ait gibi görünen camdan ps4 üretirecekler. Ancak, şiddet oyun oturumları sırasında kontrolör damla gerçekleşmesi halinde, yeni bir tane satın almak olabilir.Denetleyici da camdan yapılmış ise, bu tür riskler karşısında, ancak bu kadar serin bir şey oynamaya geldiğinde her zaman biraz daha dikkatli olabilir. Bir kavram olduğundan, imal olacaktır ya da hiç piyasada mevcut olsaydı hakkında bilgi yoktur. Sony bu tasarım etkilendim, belki sadece gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz!

31.01.2012

Cudi Dağında Zeytin Ağaçları

Şırnak'daki 'Cudi' ve 'Küpeli' dağlarının zirvelerinde, meyve veren ve kültür bitkisi olduğu açıklanan zeytin ağaçları keşfedildi. Böylece, meyve veren zeytin ağaçlarının, bu yükseklikte de yetişebildiği ortaya çıkmış oldu

Devlet Planlama Teşkilatı'ndan 300 bin lira destek alan 'GAP ve Doğu Akdeniz Bölgelerinde Zeytin Çeşit ve Tiplerinin Belirlenmesi ve Moleküler İşaretleyiciler Yardımıyla Genetik Tanımlanması' ;adlı proje kapsamında, GAP ve Doğu Akdeniz Bölgeleri'nde gruplar halinde çeşitli araştırmalar yapıldı. Şırnak'ın yüksek rakımlı dağlarında araştırma yapan Bornova Zeytincilik Araştırma İstasyonu uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Ulaş ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Mücahit Taha Özkaya, araştırma sırasında Cudi ve Küpeli dağlarının 1157 rakımlı bölgesinde meyve veren zeytin ağaçları buldu.

BU YÜKSEKLİKTE OLMASI ŞAŞIRTICI'

Adana'da düzenlenen 'Tarımsal Eğitim' ile ilgili bir seminere katılan Bornova Zeytincilik Araştırma İstasyonu uzmanı Mehmet Ulaş, bu yükseklikte meyve veren zeytin ağacına rastlanmasının 'şaşırtıcı' olduğunu söyledi. Ulaş şöyle dedi:"12 araştırma görevlisiyle yürüttüğümüz proje kapsamında Türkiye'nin zeytin yetiştirmeye elverişli alanlarını ortaya çıkarmayı hedefledik. İncelemelerimiz sırasında bulduğumuz zeytin ağacı, bizleri şaşırttı. Çünkü 700- 800 metreden sonra meyve veren zeytin ağacına çok rastlanmaz.

 DAĞLARIN ZİRVESİNDE ZEYTİNLİKLER

700- 800 metreden sonra bulunan zeytin ağaçlarının genelde yabani olduğunu ve meyve vermediğini belirten Mehmet Ulaş şöyle devam etti: "Ancak bizim bulduğumuz ağaçlar, yetiştiriciliği yapılan kültür bitkileri. O iklim ve sıcaklık değerlerinde, böyle zeytin ağaçlarının yetişmiş olması gerçekten şaşırtıcı. Bu ağaçlar tamamen farklı ırk ve türe ait. Yükseklik ve iklim koşulları, bitkilerin yayılımını en çok sınırlayan koşullardır. Bu kadar yüksek rakımlarda bu ağaçlar yetişiyorsa, dağların zirvesinde yeni bahçeler oluşturulabilir."

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Mücahit Taha Özkaya ;da, araştırma yaptıkları bölgenin terör olaylarının yoğun olduğu bölgeler olması nedeniyle özel izinler alındığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Bu bölgeler çok yüksek bölgeler olduğu için henüz insan tahribatına uğramadığını düşünüyoruz. Hayvancılık olmadığı için hayvan tahribatı da yok. O yüksekliklerde böylesine meyve veren ağaçlarla da ilk defa karşılaştık. Bu sonuçlar genetik açıdan çok önemli. Çünkü bu tip bitki çeşitleri geliştirilerek, iklim koşulları sınırlı olan bir bölgede zeytinciliğin yayılması söz konusu olabilir. Zeytin tarımı, diğer bahçe bitkileri gibi çok yoğun istekleri olan bitkiler değil. Zeytin yetiştiricisine baktığınızda, çiftçileri genelde düşük ölçeklidir. En fazla 100 ağacı olan insanlardır. Onlar için arazi şekilleri de önemli değildir. Bitkiye yetecek kadar toprak olması yeterli. Ekonomik açıdan da bulmuş oluğumuz çeşitlerin geliştirilmesi, özelliklerinin belirlenmesi ve karakterize edilmesi çok önemli."

KAYNAK: MYNET

30.01.2012

SeaRaser Tidal Jeneratör

Suyundaki dalgalamaları kullanarak yukarındaki havuz şu pompalanıyor ve daha sonra pompalanan suyu aşağıyla inerken jeneratör yardımı ile elektrik enerjisi üretilir.Bir Devon mucit, Orta Doğu, dalga enerjisi makine ticari bir versiyonunu yapmak umuyor.
Bu makinelerin taşınabilir olması çok büyük avantaj sağlıyor. Halen, 11.000 makineleri ile, inandığı Searaser patentli İngiliz iç ihtiyaçları için yeterli güç sağlayabilir. Güney Devon, üç yerel işadamlarının finansal desteği ile test edilmiştir.
BBC News söyledi: "Eğer dalgalar, 500 tonluk bir gemi  su pompası ile kullanarak onu kaldığını düşünüyorsanız, inanılmaz güçlü bir kaynak var.

Eğer yukarı Pompalanan suyun için su kuleleri olması gerek o zaman jeneratör üretiğini verim yükseklik artıkça artar. Bu şekilde daha ucuz ve doğal enerji üretebiliriz.


Umut Lavaş


Umut Lavaş, İstanbul’da lavaş üretimi yapan deneyimli ve köklü bir kuruluştur. Bunun ispatı ise lavaşlarımızın kalitesidir. Bu alanda yaptığımız yatırımlar her geçen gün artmakta ve kaliteyi artırmaktadır.
Lokantacılar, Market Sabipleri çiğ Köfteciler ve diğer işletmeler, sizler için özel fiyatlarımızla, toptan lavaş ve pide üretimimiz mevcuttur.
Her türlü yemek davetlerinizde, düğün, mevlüt, sünnet, işan ve diğer özel günlerinizde toplu siparişlerinizi alıyoruz.
İletişim Bilgileri
Yunus Emre Mahallesi Kıbrıs cad. No:85
Sultangazi / İstanbul
Tel:0 212 419 75 22
Yetkili:
Mesut YASİNOĞLU
GSM:0 533 743 24 74

29.01.2012

Fıkra: Düşünce Farkı

Mahallenin afacan kardeşleri herkesi hayatından bezdirmiş. Kırılan camların, lastiği indirilen arabaların, çıkan gürültünün haddi hesabı yokmuş. Mahalleli sürekli anne ve babaya şikayet ediyorlarmış. Anne ve baba bir gün durumu mahallenin papazına anlatmışlar, papaz çocukları görmek istemiş.
Papaz önce büyük olan kardeşi yanına çağırmış, "Söyle bakalım tanrı nerde?"
Çocuk cevap vermemiş.
Papaz tekrar sormuş, "Evladım söylesene tanrı nerde?"
Çocuk susmaya devam etmiş.
Papaz artık sinirlenmeye başlamış, "Neden söylemiyorun çocuğum?!"
Çocuk artık bu baskıya dayanamayıp küçük kardeşini de kolundan tuttuğu gibi koşarak kiliseden çıkmış ve eve doğru koşmaya başlamışlar.
Küçük oğlan yolda sormuş: "Neden kaçıyoruz?"
Büyük cevap vermiş: "İşte şimdi hapi yuttuk, Tanrı kaybolmuş bizden biliyorlar!!!

Fıkra: Balıkçı

Bir çift, göl kıyısına tatile gider. Gölün bazı bölümlerinde balık avlamak yasaktır. Adam yasak olmayan bölümlerde avlanarak, kadın da kitap okuyarak günlerini gecirmektedirler. Adam bir öğleden sonra kestirmek üzere odasına çekilince kadın, botla açılmaya karar verir. Botla açılır ve kitabını okumaya başlar. Derken devriyeye çıkmış bir görevli kadını görür ve yanına yanaşır.
"Hanımfendi burada ne yapıyorsunuz?"
"Görmüyor musunuz kitap okuyorum."
"Bu bolgede balık avlamak yasaktır."
"Zaten ben de balık avlamıyorum."
"Ama gerekli bütün ekipmana sahipsiniz. Size ceza kesmem gerekiyor."
"Eğer böyle bir sey yaparsanız ben de bana tecavuz ettiğinizi soylerim."
"Ama size dokunmadım bile!"
"Ama gerekli tüm ekipmana sahipsiniz, değil mi?"

Kaynak

Fıkra: Paraşüt

Adamın biri paraşüt almak için bir dükkana girer ve satıcıyla konuşmaya başlar:
"Efendim, paraşüt açılmazsa ne olacak?"
Satıcı:
"Olur mu beyefendi; yedeği var, onu açarsınız" der.
Müşteri cevap verir:
"Peki ya o da açılmazsa?"
Satıcı:
"Ürünlerimiz garantilidir, getirin değiştiririz."

Kaynak

Fıkra, Soba Neden Yukarında

Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir heyet bir araştırma için araziye çıkmıştır. Aniden bir yağmur bastırınca yakınlardaki bir arazi evine sığınırlar.
Ev sahibi bir şeyler ikram etmek için yanlarından ayrılır. Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanır. Soba yerden 1 metre kadar yukarda, altındaki dizili taşların üzerindedir. Sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair bir tartışma başlar.
Kimyacı:
-Adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış.
Fizikçi:
-Adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş.
Jeolog:
-Burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan herhangi bir deprem anında sobanun taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangın olasılığını azaltmayı amaçlamış.
Matematikçi:
-Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece de odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış.
Antropolog:
- Adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş.
Bu sırada ev sahibi içeri girer ve ona sobanın yukarda olmasının nedenini sorarlar.
Adam cevap verir:
- Boru yetmedi...

Kaynak

Msn Ait Günün Sözleri

Geçmişe ait olan ben değilim. Geçmiş bana ait.
Mary Antin
Dünyayı, akıllılar yaşasın diye budalalar kurmuştur.
Oscar Wilde

Kulak yüreğe giden bir caddedir.
Voltaire
İşinizin çok önemli olduğunu düşünüyorsanız, bu sinirlerinizin ciddi biçimde bozulduğunun en açık göstergesidir.
Bertrand Russell

Denizi öv, fakat sahilde kal.
John Floiro
Övülmek isterseniz, alçakgönüllülüğü yem olarak kullanınız.
Lord Chesterfield
Mutluluk, gençlikte beklenmedik şeylerde, yaşlılıkta ise alışkanlıklarda aranır.
P. Courty
Bu kadar adam gördüm, içlerinden hiçbiri dünyadan hoşnut değil, hiçbiri de dünyadan gitmek istemez.
Namık Kemal
Bozulan dostluktan sonraki nefret, meyvelerin en öldürücüsüdür.
G.E.Lessing
Ne kadar çok söylersen karşındaki o kadar az hatırlar. Az söyle de kazancın çok olsun.
Fenelon
Güzel gençler doğanın rastlantı sonucu yaratılmasıdır; güzel yaşlılar yaşlanmasını bilen sanat eserleridir.
Walter Winchell
Suçsuz insanların çoğunu, kendi suçlarından haberi olmayanlar cezalandırır.
Cemil Sena
Bir iyiliği yapan değil, iyiliği gören hatırlamalıdır.
Cicero
İnsanlığın başına ne geldiyse eşitlik olmaması yüzünden geldi.
Pierre Leroux

Her zaman kalp kıran adam, ayakkabı içindeki taşa benzeyen bir arkadaştır.
Elbert Hubbard
Böcek olmayı kabul edenler, ayaklar altında kalmaktan ve ezilmekten yakınmamalıdırlar.
Kant
Gençliğe, yaşlılıktan çok hürmet etmeliyiz.
Victor Hugo
Önce elimize, sonra dilimize düşen gerçek öyle kılık değiştiriyor ki, kısa bir süre sonra tanımak imkansız oluyor.
Pitigrilli
İş adamın en çok ihtiyacı olduğu şey, her an yardıma hazır bir belleğe sahip olmasıdır.
E.B. Gown
Dostluk, toprak bir maşrapa gibidir, önemsiz bir nedenden birdenbire kırılır ve bir daha kullanılmaz.
Çicero
Ey hayat! Ölüme şükret, seni, onun yüzünden seviyorum.
Seneca
Bir sözün ardından koşmamalıyız, söz bizim ardımızdan koşmalı, bize hizmet etmeli.
Montaigne
Şen adam güneşe benzer, girdiği yeri aydınlatmış olur.
Cenap Şehabettin

Hafif acılar konuşabilir ama derin acılar dilsizdir.
Seneca

Bir iş adamının yeteneği; bir malı çok olduğu yerden değerli olduğu yere getirebilmektir.
Emerson
Yalanlar gerçeklerle bağdaşmadığı gibi, genellikle kendi aralarında da çatışırlar.
Daniel Webster
Mutluluk, gençlikte beklenmedik şeylerde, yaşlılıkta ise alışkanlıklarda aranır.
P. Courty
Dinlerseniz, size her zaman doğru yolu gösteren bir sesin var olduğunu unutmazsınız.
Thomas Hughes
Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar.
William Shakespeare

Hayat bir kuşku kabarcığıdır ve uyku içinde uykudur.
Emerson

Bir insanı herhangi bir davranışa zorlayan iki neden vardır: Akla yakın neden, gerçet neden.
J.B. Morgan
Yalnız kendini düşünen adam, yumurtasını pişirmek için komşusunun evini yakar.
Francis Bacon
Dünyayı temelinden değiştirmek isteyen kişi, önce onu yanlışsız olarak anlayabilmelidir.
Milovan Cilas

Bir insan kendi ile kavgaya başlarsa değerli bir adam olduğuna inanabilir.
Browning
Sorumluluk, yalnız ortası görülebilen bir sicime benzer, iki ucu görünürde yoktur.
John Mc. Crac
İnsanlık var oldukça gerçeği aramak bitmeyecektir.
Laurence Sterne
Gençliğin ruhunu, işlenmeyen bir tarla gibi kendi haline bırakırsanız, orada ısırganlar, dikenler yetişir.
Snellman
Her ne kadar kendi fikirlerim pek hoşuma gidiyorsa da, sanırım başkalarının da hoşlarına giden böyle fikirleri vardır.
Descartes

En kötüden iyiyi öğren, ama en iyiden kötüyü öğrenme.
Lavater

Her ormanı boş sanma; belki de kuytuluklarında bir kaplan uyuyordur.
Sadi

Size en çok yardım eden kitaplar, sizi en çok düşündüren kitaplardır.
Theodor Walker

Kalbin kendine has nedenleri vardır ki, akıl hiç bir zaman anlayamaz.
Blaise Pascal
Eşitliğin olmadığı yerde haksızlık başkaldırır.
Gustave Le Bon
Bir insan kendi ile kavgaya başlarsa değerli bir adam olduğuna inanabilir.
Browning

Büyük felaketler karşısında büyük cesaretler doğar.
Regnard
Kendi kendinin efendisi olmayan bir kimse özgür değildir.
A. Calaudius

İnsanların elinden hayalleri alınacak olursa, başka ne zevkleri kalır?
Foostenelle
Bir arkadaşlığı korumanın yolu, asla borç vermemek ve asla bir şeyi ödünç almamaktır.
Paul de Kock
Aklın başına gelince, sakın pişman olacağın bir iş yapma.
Mevlana
Kendi dertlerini unutmak isteyenler, başkalarının dertlerine yardımcı olmaya çalışmalıdır.
Cemil Sena
Siyaset, başkalarına sezdirmeden değişme sanatıdır.
Andre Malraux
Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar insanın içinden gelir ve her zaman oradadırlar.
Sigmund Freud
Havlayan bir köpek, uyuyan bir aslandan daha çok işe yarar.
Washington Irving
Büyük işler başarmak için üstün yetenekli olmak gerekmez. İnsanüstü değil, ama insanların içinde onlarla birlikte olmak gerekir.
Montesquieu
Planlama birçok kişi tarafından, harekete geçiş ise bir kişi tarafından yapılır.
Charles De Gaulle
Bulunduğunuz odadaki en önemli kişi, bir sonraki adımın ne olduğunu bilendir.
James L. Webb
Değişimi başlatanların ilk işi, alışkanlıkları ortaya çıkarmaktır; onları değiştirmeye çalışmak değil.
Gary Hamel
Bütün devletler hazımsızlıktan ölür.
Napoleon
Bugünün işinin dünün metodları ile yapabileceğine inanmıyorum.
Nelson Jackson

Bir iş açmak çok kolaydır; zor olansa onu açık tutmaktır.
Çin atasözü
Dünyada ümit bir direktir.
Fuzuli
Her istediğini elde edememek, mutluluğun ayrılmaz bir parçasıdır.
B. Russel
İnsan uçurumun kenarına varmadan kanatlanmaz.
Kazancakis
Her ferdi, hatta her topluluğu, hoşlandığı yem ile avlarlar.
H. Rahmi Gürpınar
Her ilerlemenin ve kurtuluşun anası özgürlüktür.
Mustafa Kemal Atatürk
Aritmetik, ayakkabılarını çıkarmadan yirmiye kadar sayabilmektir.
Mickey Mouse
Sevgililerin birbirinden bıkmamalarının sebebi, hep kendilerinden söz etmeleridir.
La Rochefoucauld
Kaç yaşında olduğunu bilmeseydin, kaç yaşında olurdun?
Satchel Paige

Öğüt, insanın cevabını bildiği ama unutmak istediği soruyu sormasıdır.
Erica Jong
Öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile mesela zeytin dikeceksin.
Nazım Hikmet
Evren atomlardan değil hikayelerden meydana gelmiştir.
Muriel Rukeyser
Bir babanın çocuklarına verebileceği en büyük hediye annelerini sevmektir.
Anonim
Yarım hazırlıkla, yarım tedbirle yapılacak saldırı, hiç saldırmamaktan daha kötüdür.
Atatürk
Doğa, dilsiz hayvanlara bile özgürlük vermiştir.
Tacitus

Sevincin bir acı yanı, acının da bir sevinçli yanı olmalıdır.
Goethe
İnsan hayatında iki feci olay vardır: Biri insanın çok istediği şeyi elde edememesi, diğeri de etmesidir.
George Bernard Shaw
En güzel savaş, insanın kendi öz varlığı ve tutkularına karşı giriştiği uğraştır.
Napoleon
En büyük kötülük direnme yoksunluğundan gelir.
Groce
Unutma ki, ağzında bal olan arının, kuyruğunda da iğnesi vardır.
John Lyly
Nefretin kök salması, tıpkı kötü ün gibidir: yok edilmesi zordur.
Baltasar Gracian
İnsanın değeri, biraz da başkalarının kendisi hakkında düşündükleriyle ölçülür.
Pollock
Güneş parlamaktayken, ekinini biç.
Chamfort
Dünya düşünenler için bir komedi, duyanlar için bir trajedidir.
Walpole
Taşlar değil, yapılan işler anıtları oluşturur.
John Lothrop Motley
Felaketler karşısında dayanıklı durmak ve kader diyerek eğilmemek, kahramanlıkların en büyüğüdür.
Fenelon
Kendinden hiç söz etmemek çok soylu bir ikiyüzlülüktür.
Nietzsche
Ödül için kötü insanları övmek, iyilerini anlatan güzel şiirlerin altına sürülmüş bir lekedir.
Shakespeare
Eğer hayattan, size verebileceğinden fazla bir şey beklemezseniz, yaşayışı çok tatlı bulacaksınız, yalnız çok çalışınız.
Ernest Renan
Yapılan iş ne kadar parlak olursa olsun, yüksek bir amacın sonucu değilse, büyük sayılmamalıdır.
La Rochefoucauld

Bir şeyi istediğimiz zaman hep onun çekici yanlarını görürüz, onu elde ettikten sonra da hep kötü yanlarını buluruz. Jonathan Swift
Hayatı sürdüren üç şey vardır; Kendine saygı, kendine bilgi, kendine egemenlik.
Tennyson

Geniştir, ölçülmez hayalin çölü,
Karşımda her diri söylenen ölü,
Çok güçtür geçmesi bu sakar golü,
Dümensiz gemiye binenler bilir.
Neyzen

Biz, insanları kendi değerleri için değil, bizde buldukları değerlerden dolayı severiz.
Byron
Sırtı yere geldikten sonra kazanmış olmak yalnız siyaset alanında görülür.
Edgar Fause
Kendi isteği ile sevilmek kolay değildir ama saygı uyandırmak kolaydır.
Fontenelle
Tertemiz olmaya çalışın, çünkü dünyaya bakacak pencere kendinizsiniz.
George Bernard Shaw
İyi bir politikacı seçimleri, iyi bir devlet adamı ise gelecek nesilleri düşünür.
Vladimir Putin
Nerede nasıl öleceğine karar veremezsin; sadece nasıl yaşayacağına karar verebilirsin. Şimdi!
Joan Baez

Başarılı her erkeğin arkasında şaşırmış bir kadın vardır!
Maryon Pearson
Bütün ömrünü koyun gibi geçirmektense, bir gününü aslan gibi yaşa.
Elizabeth Kenny

İnsan, gözden ibarettir aslında, geri kalan cesettir. Göz ise ancak dostu görene denir
Mevlana
Sizinle dünya arasındaki savaşta, dünyanın tarafını tutun.
Frank Zappa
İnsanoğlunun tek bir etkili silahı vardır: Kahkaha
Mark Twain
Sadece iki büyük günah vardır. Diğer tüm günahlar bunlardan türer: Sabırsızlık ve Tembellik.
Franz Kafka

İnsanlar ekonomik şeyler istiyorlar ve bunun için her fiyatı ödemeye hazırlar.
Lee Iacocca
Gerçeklere kapıyı kapattığımda, bir de bakarım pencereden girmişler.
Jennifer Unlimited
Bir işi yaptırmanın üç yolu vardır: Ya kendin yaparsın, ya para verip yaptırırsın ya da çocuklarının yapmasını yasaklarsın.
Monta Crane
Birisi canımı sıkıyor, sanırım o benim.
Dylan Thomas
Sadece bir kere genç olursun. Ama ölünceye kadar olgunlaşmamış kalabilirsin.
Dave Barry
Bir erkek arkadaşla, koca arasındaki fark nedir: Yaklaşık 20 kilo!
Cindy Gardner

Eğer elinizde sadece çekiç varsa, her problem size bir çivi gibi görünür.
Abraham Maslow
Düşmanlarından nefret etme, yargını etkiler!
Baba III
Bazıları, sırf komşularının ne diyeceğinden çekindikleri için kendilerini öldürmüyor.
Cyrill Connoly
Bir insanın ne kadar çok utanacak şeyi varsa, o kadar saygıdeğer olur.
George Bernard Shaw
Eğer aç bir köpeği alıp beslerseniz sizi ısırmaz. Köpekle insan arasındaki temel fark budur.
Mark Twain
Eğer birazcık alçakgönüllü olsaydım, kusursuz olurdum.
Ted Turner
İnsan, hiç değer vermediği birine yumuşak davranabilir.
Oscar Wilde

Hayat, kurban değil suçlu olmak için verilen bir mücadeledir.
Bertrand Russell
Bir şiir hiçbir zaman bitmez, yarım bırakılır.
Paul Valery

Yaşlandığınız için daha az gülmezsiniz. Gülmeyi bıraktığınız için yaşlanırsınız.
Michael Pritchard
Düşmanınız hata yaparken onu rahatsız etmeyin.
Napoleon Bonaparte
Klasik, herkesin okumak isteyip de kimsenin okumadığı kitaplara verilen isimdir.
Mark Twain

Sanat, zaman geçtikçe güzelleşen çirkin şeyler üretir. Moda ise zaman geçtikçe çirkinleşen güzel şeyler üretir.
Jean Cocteau
Bu hayatta tek ihtiyacın olan cehalet ve güven. Bunlar oldu mu, başarı kaçınılmazdır.
Mark Twain

Bu dünya başka bir gezegenin cehennemi olabilir.
Aldous Huxley
Düşünsenize Edison olmasaydı, mum ışığında televizyon seyrediyor olacaktık.
Al Boliska
Zafer geçici, belirsizlik kalıcıdır.
Napoleon Bonaparte

Her zaman yapamayacaklarımı yapıyorum ki, nasıl yapabileceğimi öğreneyim.
Pablo Picasso
Dünyada, dünya nüfusundan daha fazla aptal var.
Heinrich Heine
Eğer başkalarının alacağından korkmasak, hayatımızdan atmak isteyeceğimiz çok şey var.
Oscar Wilde
Gerçeklik bir illüzyondur ama istikrarlı bir ilüzyon.
Albert Einstein
Evlilik, pencere kapalıyken asla uyuyamayan bir erkekle, pencere açıkken asla uyuyamayan bir kadın arasındaki ittifaktır.
George Bernard Shaw
Bir deliyle benim aramda tek bir fark var. Deli aklının yerinde olduğunu sanır. Bense deli olduğumu biliyorum.
Salvador Dali
Tanrı insanların uçmasını isteseydi havaalanlarını ulaşması kolay yerler yapardı.
George Winters

Düşmanı bağışlamak, dostunuzu bağışlamaktan daha kolaydır.
William Blake
Bir kitabı asla filmiyle yargılamayın.
J. W. Eagan
Zaman iki nokta arasındaki en uzun mesafedir.
Tennessee Williams
Ayağa kalkıp yaşamadan oturup yazmaya çalışmak ne büyük bir sefalettir.
Henry David Thoreau
Düşmanının en çok korktuğu şeyleri öğrenmek için seni korkutmak için kullandıklarına bak.
Eric Hoffer
Toplum tuzlu su gibidir. Yüzersin ama yutamazsın.
Arthur Stringer
Dağınık zihinler bulmak için tımarhaneye gitmeye gerek yok. Gezegenimiz evrenin tımarhanesidir.
Johann Wolfgang von Goethe
Yolun sonunda karamsarlar haklı çıksa da, iyimserlerin yolculuğu daha eğlenceli geçmiş olacak.
Daniel L. Reardon
Rüyanızın gerçekleşmesini istiyorsanız, öncelikle uykudan uyanmanız gerekir.
Andre Siegtried
Nerede yaşayan bir yaratık gördümse, orada güçlü olamak isteğine rastladım.
Nietzsche
Az da olsa ilginç bulduğumuz kim varsa, mutlak çılgın bir yanı vardır.
Doctor Who
Başkasının sizin hakkınızdaki düşüncesi sizin gerçeğiniz olmasın.
Les Brown
Genellemelerle düşünür ama detaylarla yaşarız.
Alfred North Whitehead
Eğer bir fare kediye gülüyorsa, yakınlarda bir delik var demektir.
Nijerya Atasözü
Yalnız işsiz olanlar değil, daha iyi işler yapabilecek olanlar da başıboştur.
Sokrates

Bir adam babasının belki de haklı olabileceğini anladığında, onun yanlış olduğunu düşünen bir oğula sahip demektir.
Charles Wadsworth
İnsanlar yaşlandıkça hem daha deli, hem daha bilge olurlar.
La Rochefoucauld
Tembel bir aptal sevimli olabilir, çalışkan bir aptal ise tehlikeli ve ürkütücüdür.
İlter Türkmen
İşi kendisi yapmayan kişi için hiçbir şey imkansız değildir.
A. H. Weiler
Egoistlerle ilgili tek iyi şey başkaları hakkında konuşmamalarıdır.
Lucille S. Harper
Mutlu aileler birbirine benzer, mutsuz ailelerin herbiri ise kendine özgüdür.
Leo Tolstoy
Eğer elinizde kazanacak kağıtlar varsa oyunu dürüst oynarsınız.
Oscar Wilde

Kaynak