10.08.2012

2014 de Digital Yayıncılık

Televizyon ve radyolara frekans tahsisi amacı ile çıkarılan Radyo ve Televizyon Kuruluş ve Yayın Hizmetleri hakkında ki kanun 3 Mart 2011 tarihinde yürürlüğe girdi. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'nun bu alanda yaptıkları çalışmalarda son aşamasına geldi. Söz konusu kanunun geçici 4. maddesi'ne göre, Türkiye Cumhuriyeti 2015 yılı başında dijital karasal yayına geçmek zorunda. Ayrıca kanun Türkiye'de var olan yayıncılık politikasını da yeniden belirleyecek.
Dijital karasal yayına geçiş ile birlikte yayınları izleyebilmek için eski tüplü televizyonların değiştirilmesi gerektiğine veya sinyal alabilen set üstü kutu adı verilen bir aparat kullanılması gerektiğine dikkat çeken Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Erdoğan, "Türkiye'de 17 milyon adet uydu anteni bulunuyor. Bu antenlerin hepsi bir takvim dahilinde kullanım dışı kalacak. Görüntü kirliliği de bu sayede ortadan kalkmış olacak. RTÜK, geçiş döneminde mevcut antenlerin sökülmesi için bir takvim belirleyecek ve o süre zarfında antenlerin çatılardan veya binalardan sökülmesi sağlanacak" dedi.
Frekans tahsisi ile birlikte tıpkı radyolarda olduğu gibi televizyonların da hiçbir bağlantı olmadan her yerde izlenebileceğini ifade eden Erdoğan, "Dijital karasal yayın olduğu için hem görüntü kalitesi hem de ses kalitesi çok yüksek olacak. Bunun yanı sıra televizyon ve radyolar yeni teknoloji ile birlikte tek frekanstan tüm ülkeye yayın yapma imkanı bulacak ve bölgesel yayıncılığa da kavuşmuş olacak. Yayıncılar kendilerini nerede, ne zaman ve kaç kişinin izledikleri bilgisine çok rahat ulaşabilecekler. Bu bilgi doğrultusunda da reklamları bölgesel olarak planlayabilecekler. Yeni dönem yayıncılığa ve iş dünyasına farklı bir anlayış getirirken, haberleşme, iletişim ve yayıncılık tek bir platform üzerinden yapılmasını sağlıyor" dedi.

9.08.2012

Yankee Go Home-Yankee Ev Git

They say that there was a life of Mars until something destructive came and destroyed everything on there (yes that's sad, wouldn't that be nice if there would exist extraterrestrial life, just next to us?). Scientists with telescopes and Mars Rover have found lots of interesting things what refer to that there was a life in there like fozzilied faces, craters of dried-up body of waters, there are seasos like on Earth, trees and etc. If there wasn't life on that planet in past may be in the future? I watched "Alternative 3" few days ago and they talked there about colonizing Mars and stuff like that. Watch it below!

Esnek Pilleri Koreliler Geliştirdi

Koreli bilim adamları, gelecekte büyük ekranlı katlanabilir cihazlarda kullanılabilecek, süper ince ve elastik bataryalar geliştirdi. Taşınabilir cihazların ekran büyüklerinin artmasını engelleyen en önemli etmenlerden biri de artan ekran boyutu ile birlikte çok yer kaplayacak olmaları. Mobil cihazların yanınızda taşıyabileceğiniz bir yere, cebinize ya da çantanıza sığması gereklidir. Esnek e-ink ve OLED görüntü arabirimleri bir süredir piyasada fakat diğer cihaz parçaları pek de esnek olacak şekilde ayarlanamıyor, özellikle, genelde teknolojik aletlerin en büyük tek parça yapısı olan piller. Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nde çalışan Profesör Keon Jae Lee ve takımı bu tür sınırlamalara çözüm getirebilecek, katlandığında voltaj değişikliği oluşturmayan bu süper ince lityum-iyon pil bir pil tasarladı. Pratik uygulamalarda ne zaman kullanılacağını bilmek zor olsa da teknolojinin temel taşlarının yerine oturduğu söylenebilir. Kaynak

8.08.2012

Şimşek, İnsansız Hava Cihazı Tai Yaptı

ŞİMŞEK Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) hava savunma birliklerinin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2009 yılında Araştırma ve Geliştirme projesi olarak başlatılmış özgün TUSAŞ tasarımıdır.

Müşteri ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilir açık mimari yapıda tasarlanmakta olan ŞİMŞEK Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi; hava-hava, satıh-hava, uçaksavar ve füze sistemleri ile atış ve radarla takip eğitimlerinde kullanılacak, muharip uçakların ve füzelerin uçuş karakteristiklerine yakın özelliklere sahip, Yüksek Hızlı Hedef Uçak ihtiyaçlarını karşılayacaktır. 

Facebook’a üye olmayanlar psikopat mı


Facebook, modern toplumun hemen her bireyinin hayatına nüfus eden bir fenomen hâline geldikçe bazı işverenler ve hatta psikologlar, sosyal paylaşım ağına üye olmayanlara ihtiyatlı yaklaşılması gerektiğini savunmaya başladı. Alman Der Taggspiegel dergisi ise işi, ABD’de Batman prömiyerinde silahlı saldırı düzenleyen James Holmes ve geçtiğimiz yıl Norveç’te 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik’in Facebook hesabı olmaması üzerinde bir analoji kurmaya kadar ilerletti. Daha somut seviyede bakarsak, Forbes.com haberine göre dünya çapında birçok insan kaynakları departmanının iş arayan gençler arasında Facebook hesabı olmayanlara şüpheyle bakıyor. İşverenler arasındaki en yaygın kanı, iş başvurusunda bulunan adayın hesabının son derece olumsuz içeriklere sahip olduğu için kapatılmış olduğunu düşünmek. 

7.08.2012

Eğlenceli Animasyon "Oscar Çöllerde"

 
Oscar Çöllerde animasyonu ailece izleyebildiğiniz komik ve sevinmi bir animasyondur. Çölde yemek ve sevgi için kendisini ölüme korkmadan atıyor. ve emeğin karşılığını yemek olarak alıyor. Oscar, mimik hareket harika bir kertenkeledir.
Kaynak ve izle 1 , 2 ,3, 4

6.08.2012

Galyum Elementi Hakkında

Birazdan izleyeceğiniz görüntülerdeki metal, cam gibi tuz-buz oluyor, insan elinde erimeye başlıyor, diğer metallere saldırıyor fakat insanlara herhangi bir toksik etki göstermiyor ve sülfirik asitli dikromat solüsyonu ile tepkimeye sokulduğunda dünya dışı bir yaşam formu gibi davranıyor. (Videolar inglizce)