15.08.2008

Yapamadığım Tek Şey

Bu yapmak istediğim ama yapmadığım tek şey kendimi yenmektir. Ama hiç yapmadığım veya imkansız bir kavram gibi gerçekleşmesi zor bir kavram gibi geliyor bana. Ne kadar çabayaysam bile bazen yapıyor gibi geliyor ama yapamıyorum. Bunu gerçekte ne kadar zor olmasını kötü olmayan bir yanı ise kendime yenilmem olacaktır. Bun gerçekleştirmek için hayatında çok fazla boş zaman olacak belki gerçekleşebilirim. Ama önce kendimi geliştirmem gerek daha sonra çünkü kendime daha kolay yenebilirim belki bunu yapmam gerek rakip güçlenerek beni zorlayabilirim. Neyse şaka şaka bu olay imkansızdır çünkü bir insan kendini yenebilmesin için sonsuz zamanı olması gerek. Ama siz kendinizi iyi yönden geliştirmeyi unutmayın yoksa ben kızarım. hoş çakalın.

Matematik dil için yeterli mi

Matematik eğer geleneksel bir dildir. Bazen yetersiz bazen de bazı şeyleri çok kolay anlatabiliyor. Ölümü çokkolay anlabiliyor. Örneğin ölümden sonra vucüta ne olur: Eğer bir rasgele bir sayı olun ölümde 0 rakamı olsun. Rasgele bir sayıyı 0 ile çarptınız da vucüt olmayacağını ifade eder. Rasgele bir sayı 0 ile topladınızda O sayı değişmeyecektir. Zaman Toplama ise nuhun yok olamacağını ifade eder. Yani 0 toplama işlemi sonunda ruhun hiç değişmeden kayacağını ifade etmek için matematiği kulllanabiliriz. Başka bir örnek Sevgi ifadesinde Sonsuz ifadesinde tanımabiliriz. Sevgi sınırsızdır. Unutma ise anıları sonsuza bölümesi ifade eder. Yok olur gider sonsuza kadar. Siz de örnekler verebiliriz matematik dili hakkında. Hoşçakalın.

Yalnızlık ve Sessizlik

Korkuyorum hayattan. Hep aynı geçiyor. Beni şaşırtmıyor. Bazen yalnızlığa kalmaktan sıkıyorum ama ben yalnız olmayı tercih ediyorum gibi ne kadar arkadaşlarım bana yaklaşsa ben sessiz olmak ister gibi fazla konuşmayı tercih ediyorum. Belki sessiz beni korkurtmuyor. Belki de sessiz olduğunda hatta yapmalı engellendiği düşünüyorum. Bu da beni pasif ya da arkadaşlarımı mutlu edemiyorum. Sessiz beni mutlu ederken arkadaşlarımı hüzüyor mu? Gerçekten değişem sesli biri olsan nasıl biri olabilirim ki. Belki beni şaşırttır belki de mutlu etmez ama değişimden korkmamak ve onun üzerine giderek daha hayatı tanımak gerek. Hoşçakalın.

14.08.2008

Kadınlar ve İş

İçlerindeki gücü çıkardın. Kadınsınız siz... Yeter ki içindeki güce inansalar doğru bir şekilde bütün sınırları yenebilirler. Dünyalar erkeklere ait değil, yarımız kadındır. Ama iş hayatımda çok fazla kadın çalışmıyor. Onların, iş hayatın girmesini erkekler engellenmesi gibi düşünüyorlar ama gerçekte yanlış gibi çünkü içindeki öz güveni çok fazla olmadıkları için işler çalışmasını tercih etmiyorlar. Belki kültürler baskıdan mı öz güven eksikliği duyuyorlar bence. Küçük bir ihtimal olarak erkekler kadınların erkek gibi çalışmasını istedikleri için bunu tercih eden kadınlar iş hayatında girmiyorlar. Bence bu yanlış bir davranıştır. Kadın özelliği iş hayatında yok olmasını istemiyorum. Biz akıllı bayanlara okullarımız var ve iş hayatımda akıllı bayanlarımız da var. İş hayatımız renklendiriyorlar ve neşelendiyorlar. Onsuz iş hayatı düşünemiyorum. Bu özellikleriye bütün istedikleri elde edebilirler. Hoşçakalın.

Pardus

Bu kadar kullanmak istediğim ama hiç fırsat olmadığı için kullanmadım. Ama bu günlerde biraz boş zamanım vardı. Ve bunu pardus 2008 kullanmaya çalışarak değerlendirdim. Belki kurulum o kadar kolay olacağını hiç sanmadım. Hemde windows xp ile yan yan çok kolay çalışması harika bir işletim sistemi olmuş. İçinde bütün gerek programları içine koymuşlar. Gerekli programları yüklemeye gerek kalmadı. Çünkü içinde gerekli programları koymuşlar. Ama onların biraz görsel biraz eksiklik var. Bununda zaman görselliği gelişeceği eminim. Windows Xp gibi çok fazla virüs yok. Harika bir işletim sistemi olmuş.
En son olarak neden linux işletim yok fazla yakın değil. Bunun nedenini destek verilmemesi mi? Neden linux için destek vermiyorlar? Belki parasal nedenler olabilir belki sorunları çözümleri windows xp daha kolay olacağını düşünmeleridir. Ama insanlar akıllıdır .Linux gibi bedava işletim sistemi veya programları kullanabilirler biraz desteksiz ve biraz zor olacak ama bunun altından kalabiliriz. Hoşçakalın.