24.08.2012

Kendinizi Geliştirme Adımları


  • İdeal Mesleğinizi Seçin
    İnsan için idealler, gemi yelkenler gibidir.
  • Kitaplarla Bağınızı Koparmayın
    Dünyada kazanılması ve kaybedilmesi en zor şey alışkanlıktır.
  • Spor Daima Hayatınızda Olsun
    Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.
  • Üretkenliğinizi Geliştirin
    Evrende geliştirebileceğinizden emin olabileceğiniz tek bir nokta vardır; KendinizAldous Huxley
  • Anlatım Yeteneğinizi Artırın
    Keskin dil, sürekli kullanmayla keskinleşen tek alettirWashington Irwing

22.08.2012

Cut the Rope: Canavar Besleme Oyunu

Cut the Rope Oyna – Angry birds dalgası gibi telefonlarla başlayan bu oyun herkesi etkisi altına almaya devam ediyor. İsminin farklı söylenmesinden kaynaklı tanıtım sıkıntıları çeken bu oyun Türkiye de yakın zamanda adını söz ettireceğe benziyor. Hadi pandalara ve kurbağalara topları yedirin....

21.08.2012

McAfee Program Facebooktaki Fotoları Korunması Artırdı.

Tatil fotoğraflarını, kedi resimlerini ve çocuklarınızın marifetlerini, güllü dallı resimlerin üzerine yazılmış şiir ve özlü sözleri arkadaşlarınızla Facebook üzerinden paylaşmak son derece pratik ve kolay. Ancak bu fotoğraflar, özellikle de kişisel olanlar Facebook üzerinde kötü niyetli kimselerin de kullanımına ve indirmesine açıktır. Bilgisayarınızı virüs ve internet saldırılarına karşı koruyan McAfee şimdi sosyal ağlarda da korunmanız için yeni bir Facebook uygulaması geliştirdiğini duyurdu.
McAfee tarafından geliştirilen Social Protection (Sosyal Koruma) uygulaması kullanıcılara Facebook üzerinden hangi arkadaşlarının resimleri görmesine izin verdiğini belirleme imkanı veriyor.

20.08.2012

Bilgi: Elmas Yapımı

Elmaslar nadir bulunan kristallerdir. Dünyadaki en sert maddedir. Uzmanlar taşın parlaklığını maksimum seviye getirmek için elması keserler. Bu elmasın güzelliğini ve değerini artırır. Elmaslar çeşitli renklerde olurlar. Mücevher için çoğunlukla beyaz kullanılır.

İlk başta daha büyük ve pütürlü bir taştır. Hedef ise değerini düşürecek bir kusur aratmadan içinden mümkün olduğunca büyük bir elmas çıkarabilmektedir. Usta elmas kesicileri bu hassas işlemi yapmak için taşı 10 kat büyüten büyüteçler kullanıyor.
 Bu bilgi  bu web sayfasında alındı.

Bilgi: Flash Bellekten Windows Xp Nasıl Kurulur


Bilgisayarınza CD ve DVD kullanmandan WinToFlash adlı program ile kolayca Windows XP kurabilirsiniz. Bunun için öncelikle bir usb flash belleğe, WinXP kurulum dosyalarına ve WinTo Flash programına ihtiyacınız var. WinToFlash Programı bilgisayarınıza indirerk kurun. Programı çalıştırın ve ardından menüden "Task" tıklayın ve"Create" düğmesine tıklayın.

Güneş Enerji Üretimi Hakkında

Silikon kristallerden üretilmiş mavi plakalar modüllerdir. Güneş panelleri bu modüllerin bir araya getirilmesi ile oluşturulur. Her modüle birleştirilebilmek için lehim pastası ve lehim uygulanır. Lehimleme işlemi biten modüller özel konteynırlara yerleştirilirler. 60 derece suyun içerine koyulan modüller ultrasonik temizleme işlemine tabi tutulurlar. Mükemmel temizlenen ve kuruyan modüller birleştirilmeye hazırdır. Modüller büyük bir dikkatle birbirlerine seri olarak lehimlenir.

Fiber Optik Kablo Yapı Hakkında Bilgi

Bir optik lifin yapılışı geniş cam bir tüple başlar. Öncelikle ambalajlar açılır. Sonra aşındırıcı hidroklorik asit banyosuna yatırılır. Bu işlem yağlı tortuları ve kirleri ortadan kaldırır. Sonra tüplerin her biri diplerinden torno tezgağına yerleştirilir.. Aşağındaki kaynak linkte metin olarak devamı yazıyor.

Dünyanın Manyetik Alan Geçişleri Hakkında

Iowa Üniversitesi'nde, NASA’nın sponsoru olduğu bir araştırmacı Dünya yakınlarında gizlenmiş olan manyetik geçitleri bulabilme adına, uzay araçları için bir yöntem geliştirdi. Fizikçi Jack Scudder: “Bu noktalara X-noktaları ya da elektron çözülme alanları diyoruz. Dünya’nın manyetik alanıyla, güneşin manyetik alanının bağlandığı bu noktalar gezegenimizden, Güneş'in atmosferine uzanan 93 milyon mil uzağa kesintisiz bir yol oluşturuyor.”
Magnetic Portals between Earth and Sun (Video in English)

Su Damlası - Kademeli Kaynaşma (Coalescence Cascade)

Bir sıvı damlası kendiyle aynı cinsten bir sıvı birikintisine düşük hızda çarptığı zaman damlanın altında ince bir hava katmanı sıkışır. Bu ince hava katmanı bazen damlanın birikintiye anında karışmasını önler ve damlayı yavaşlatır. Hava katmanı çekildiği anda ise birikintinin yüzey gerilimi damla kütlesinin bir kısmını içine çekerken geri kalan kısmını dışarı atar. Damlanın dışarı atılan kısmı aynı hareketleri tekrarlamaya devam eder ve giderek küçülür. En sonunda sıvı birikintisinin yüzey gerilimi düşen damlanın tamamını içine alabilecek duruma gelir ve hareket son bulur.

Sudan Buza Geçerken Genleşme Sonucu

Aşağıdaki videoda tamamen kapalı bir kap içerisinde dondurulmaya çalışılan su moleküllerinin buna nasıl tepki verdiğini görebilirsiniz. Görüntülerde giderek soğutulan suyun yarattığı basınca ne plastik ne de demir borunun dayanamadığını görüyorsunuz. Peki bir miktar suyu alarak 6 inç kalınlığında, paslanmaz çelikten yapılmış çok sağlam bir borunun içine koyarsanız ve üzerine sıvı nitrojen dökmeye başlarsanız ne olur?

Crysis 3 Hakkında - Pc Oyunu

Oyunun yapımcısı Crytek ve dağıtıcısı Electronic Arts 16 Nisan'da yaptıkları açıklama ile Crysis 3'ü resmi olarak duyurdu ve çıkış tarihi olarak 2013'ü verdi. 
Prophet isimli karakterle yeniden New York'a döneceğimiz oyun 2047 yılında geçiyor ve bizleri artık ormanlarla, nehirlele kaplanmış ve harabeye dönmüş bir New York bekliyor. Böylece ilk oyundaki orman ve ikinci oyundaki şehir temaları bu oyunda birleştirilmiş oluyor.

Crysis 2 Hakkında - PC Oyunu

Crysis 3'ün ekran görüntüsü ve videolarının yayınlandığı şu günlere Crysis'le henüz tanışmamış olanlar için Crysis 2'nin incelemesini yapalım.
Almanya'da yaşayan bir bir türk olan Cevat Yerli'nin kurduğu Crytek, ilk oyunları Far Cry'dan bu yana çıtayı düşürmeden yoluna devam ediyor. Yapımcının türk olması sayesinde, Crysis ve Crysis: Warhead'i Türkçe seslendirmeli olarak oynayabilmiştik. Crysis 2'de de aynı şekilde profesyonel seslendirme ekibinin hazırladığı Türkçe seslendirmelerle bir oyun oynama ayrıcalığına sahibiz.

Philips'in Ekonomik ve Uzun Ömürü Led Ampulü


Philips'in ürettiği bu LED ampul, Amerika Enerji Bakanlığı'nın 60 Watt'lık klasik ampulun yerine daha verimli bir ampul yapılmasını belirten Bright Tomorrow (Aydınlık Yarınlar) yarışmasında birinci gelmişti.

Gelecekteki Akıllı Camların Videoları

Camın hakimiyetinde nasıl bir yakın geleceğin bizleri beklediğine dair harika bir fütüristik kurgu videosudur. 

3,2 GigaPikseli Büyük Teleskop

Büyük Sinoptik Gözlem Teleskobu için geliştirilen kamera, bütün uzay meraklıları için heyecan verici bir haber. Bittiğinde, bu kamera yapılmış olan en büyük dijital kamera olacak ve her hafta bütün görünür gökyüzünü kaydedebilecek.
Gökyüzü büyük bir yer ve bu yüzden büyük bir kameraya ihtiyaç var; söz konusu kamera gerçekten devasa denebilir. Henüz fark etmediyseniz, yukarıdaki resimde kamera ile yanında ayakta duran bir insan görünüyor; bu kameranın boyutu bir araba kadar. Algılayıcı 3.200 megapiksel (veya 3,2 gigapiksel) kalitede ancak gigapan olarak bilinen robotik kamera teknolojisi burada yok.