14.02.2009

Sevgiler Günü

Sevgiler günü sadece 14 şubatta göstermeni gerek yoktur. Yılın bütün günü sevgisini gösterebilirsiniz. Sevgisini göstermek için güzel bir çiçek kalbinizden geren hoş duygularını gösterebilirsiniz. Çiçek bile alacak zamanın yok ise sevgiyin ile içinden seni seviyorum söylemeniz yeterli olur. Sadece bu önemli cümle sevgiler günü için saklanmayınız sevgisiniz ne kadar üzücü olduğunu biliyoruz. SEvginizi her zaman gösterin. Buna hiç birşey engel olmasın. Hoşçakalın.

13.02.2009

Cooliris Hakkında


Merhaba size Cooliris hakkında bir şey söyleceğim. Resimler ve videoları görsel olarak masaüstü izlemek ve bakmak için bu program harika birşey. Bunun çalışması için bir firefox web tarayıcında bir tanesi yüklü olması gerek. Bu size eklenti olarak geriyor. Size denemek için ufak bir flash örneği gösteriyum. Artık kulanmak ise kalmış.
Sadece bu da çok zaman geçeceğiniz için kotaya dikkat ediniz. Hoşçakalın.

12.02.2009

Facebook Hakkında

Size birşey söylemek gerekli duymak istiyorum. Günümüzün bazı yayınları facebook desteklemektedir. Bunu nedeni internetin gelişmesini istiyorlar ama facebook bir kullanıcı rahatsa facebook girebilir. Bu neden olurki kişisel bilgileri başka kişilere ulaşabiliyor. Benim başıma bir olay geldi bu sizi facebook'un olumsuz yolları hakkında olacaktı. Beni e posta ve şifresi bulan bir kişi benim facebook hesabını açıp facebooktaki hesaplarında bir tanesine olumsuz içerlikli bir mesaj alarak beni kötü gösterdi. Bu bir popüler olan facebook saldırıdır ve de bana saygısıztır. Bende facebook hesabı kapatım. çünkü arkadaşların kötü duruma düşürdü. Bu şekilde rahatsa giren kullanıcılar hacker için de geçerlidir.
Bu açığı facebook yaygın kullanılan web facebook kullanıcı kişisel bilgileri bu şekil tehlikeye sorkar. Ek olarak reklemda gerek parayı rahatsa alan şirket olan facebook şirketi güvenlik sorunları göstermek gerek. Bugünlerde facebook sayfaların kişsel güvenliği eksiz olduğunda (giriş güvenliği....) facebook cinayetleri bile işleniyor.
Başka bir örnek ise facebook arkadaş olarak kabul en arkadaşlarım beni sobhet etmemi engeldiği için ikiden fazla olduğu zaman beni beni uyarma veya beni gözlerek beni ikaz eteme hattı yoktur. Sadece arkadaşım bana ikaz getme hakkı vardır. Sanki kötü bir şey almış gibi beni gösteriyor gibi . Ama yapmıyorum. Mesela messeger bir arkadaş eklediği zaman sen onu silebilirsin veya engeleyebilirsin ama şirketten asla bir engel veya ikaz etmiyorlar ama facebookta bu ikaz yapıyor. Veya facebook hesabı kapatıyorlar. Ama msn da yapmıyorlar. Sizce bununda bir anormallik mi var size kalmış.
Günümüzde facebook yerine bir web işlemi yapan bir çok site var. Bunlarda da bu güvenlik açıkları var ama çok az kişi ve çok popüler değildir.
Facebook arkadaş eklemek o kadar kolay ki hiç tanımdığı kişi seni bullayarak seni eklemesi için tek tıklamsı yeterlidir.
Facebook amacı neden tanıdığı kişileri ekle tanımlığım lişileri ekleme mantığı vardır. Bu kullanıcılar için özel hayatın için tamamen web sayfasına veya dökmesidir. Bütün dünya rahatsa şifre ve kullanıcı adı bilmesi bu bilgileri öğrenebilir.
Ben sadece facebook olumsuz olarak eleştriyorum. Kötü amacım yok. Bu kullanıcı bu açıkları görmesi istiyorum. Ve de kişisel bilgileri web ortama görmesi istemiyorum. Facebook kullanımı size kalmıştır.Hoşçakalın.

8.02.2009

Ümre'de Ailem




Babaanem, babam, amcam, halam ve babamım arkadaşları birlikte hicaz gittirler. Orada ümre vaziyesini yaptırlar. Oradaki dini ve Hz. Muhammet A.S doğduğu yeri, savaşları ve çektiği zorlukları kuran kerimin nasıl meydana çıktığını anlamak için gidirler. Ve orada Allah'ın evi(kabe mesit'i haram ) gezdirler. Şavaş olduğu yerleri görlerek duygulardırlar. Ondan sonra Medine'ye gidirler. Orada bedir, hendek, uhut savaşların yerlerini gördürler ve camileri ziyaret ederek gerekleri yerine getirler.
Hepimizin hicaz yapmasını dini görevi yerine getirerek cennetle ulaşmanızı diliyorum. Hoşçakalın.