4.08.2012

Glikoz'da Enerji Ürebilir


Sadece bir şeyler içerek ya da yiyerek elde ettiğimiz enerjinin dışa vurumuyla cihazların pil ihtiyacını ortadan kaldırabileceğimiz Dr. Serge Cosnier ve ekibi tarafından ortaya sürüldü. Artık cihazları vücudumuza takarak şarj edeceğimiz döneme yaklaşıyoruz.
Kulağa hayal ürünü gibi gelse de Fransa’nın Grenoble kentindeki Joseph Fourier Üniversitesi’nden Dr. Serge Cosnier ve ekibi bunun yapılmasını sağlayacak bir cihaz geliştirdi. Biyoyakıt hücresi adı verilen cihaz, vücutta bulunan glikoz ve oksijeni kullanarak elektrik üretiyor. Onlar bu fikri canlı bir hayvanda uygulamaya koyabilen ilk ekip. Her şey umdukları gibi giderse, 10-20 yıl içinde biyoyakıt hücrelerinin alıcı ve ilaç iletici gibi tıbbi cihazlardan, yapay organlara pek çok şeyi çalıştırır hale gelebileceği düşünülüyor.

Facebook Hesabının Silinme Sonuçları

Kullanıcı sayısını her geçen gün artıran sosyal medya sitesi Facebook, bu defa da site üzerindeki sahte hesaplarla uğraşıyor. 955 milyon kullanıcı sayına erişen sosyal medya devi, geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre 83 milyon sahte kullanıcı hesabı barındırıyor. Toplam kullanıcı sayısının yüzde 8,7’sini oluşturan bu hesaplar, farklı kriterlere göre hazırlanıyor.
Öncelikle bu hesapların hepsinin sahte olmadığını belirtmekte fayda var. Kopya profiller bu sayının yüzde 4,8’ini oluştururken, iş yerleri ve hayvanlara ait hesaplar yüzde 2,4’lük kesimi oluşturuyor. Yüzde 1,5’lik kesimiyse, site kurallarına uygun olmayan ve barındırdığı içerik sebebiyle şikayet edilen hesaplar oluşturuyor.
Ortaya çıkan bu tablo, Facebook’u şaşırtmışa benziyor. Borsaya açıldığından bu yana, bu tarz verileri paylaşmak durumunda olan site, Mart ayı dosyasında site üzerindeki sahte hesapların 40-50 milyon civarında olduğunu öne sürmüştü. Beklediğinden 2 kat fazla sahte hesaba sahip olan sitenin “denetleme” konusunda sorunlar yaşadığı aşikar.
Denetleme konusunda yaşanan bu sıkıntı, Facebook’un reklam gelirlerine yönelmiş ekonomi poltikasını da kötü yönde etkiliyor. Site kanadından yapılan açıklamalar, gelen ‘sahte beğenilerin’ reklam verenlerin siteden çekilmesine, dolayısıyla kötü bir referans oluşturduğunu belirtiyorlar.
Konuyla ilgili araştırma yapan Limited Press, bu sahte beğenilerin özellikle Orta Doğu ve Asya’dan geldiğine dikkat çekerken, Facebook reklamlarının yüzde 80’inin sahte hesaplar tarafından beğenildiğini iddia etti.
Sürekli olarak sitesindeki eksik yanları gideren ve kullanıcısının nabzını tutan Facebook, buna rağmen her geçen gün yeni bir problemle karşı karşıya kalıyor. Bunun nedenlerinden birisi silinmesi istenilen facebook hesapların engelmesidir engellenmesidir. Diğer bir neden ise kendini büyük kitle sabit olduğunu gösterdiğini içindir.


Facebook İnsanları Aldatmayı Kolaylaştırıyor

"İnterpromedya Haber Merkezi - 2 Ocak 2010"  haberine göre
Facebook, her beş boşanma davasının birinde delil olarak kullanılıyor.

Son zamanlarda Facebook dünyada kötü olan her şey için bir gün ah keçisi oldu ve şimdilerde evliliklerin yıkılması konusunda bir rolü olduğuna şaşmamak gerek. Boşanma avukatları her beş davadan birinde, boşanma konusu sadakatsizlik, flört ya da ne olursa olsun Facebook’u delil olarak kullanıyor.
Divorce-Online sitesinin yöneticisi Mark Keenan, davalarda en çok delil olarak kullanılan şeyin insanların Facebook’ta uygunsuz cinsel içerikli sohbetleri olduğunu söylüyor. İnsanların bu gibi sosyal ağlarda yüz yüze bir iletişim gerçekleştirmediğini ve kimliklerini diledikleri ölçüde sınırlandırarak rahatlıkla kaçamak yaptığını düşünürsek, sosyal ağları bu şekilde kullananların evliliklerinde sorunlar olabileceğini görebiliyoruz. Ancak Keenan, 2010′da sadece Facebook nedeniyle değil, ekonomik krizin de etkileriyle boşanmaların çok yükseleceğini dile getiriyor.

Elektromanyetik Radyasyondan Korunma İçin Bilmesi Gerekenler

  •  Elektrikli aletleri kendinizden mümkün olduğunca uzakta çalıştırın. Elektromanyetik etki mesafe ile hızla azalacaktır.
  • Kullanmadığınız aletleri ya kapalı tutun ya da fişten çıkarın. "Stand by" konumunda kaldığı sürece elektromanyetik kirlilik yaratacaktır.
  • Düşük radyasyonlu bilgisayar ekranı kullanmaya özen gösterin ya da ekran filtresi kullanın, mümkünse plazma ekran tercih edin.
  • Ekonomi (halojen ve floresan) lambaları mümkünse kullanmayın, kullanıyorsanız kendinizden uzakta tutun; gece lambası ve okuma lambası olarak kullanmayın.
  • Dinlendirici bir uykuya geçmek için en ideal koşul yatak odasında TV ve radyo bulunmamasıdır.
  • Elektrikli saat / radyo / alarm'ı başucunuzda bulundurmayın (pilli kullanmayı tercih edin). Elektrikle çalışan radyolu çalar saatleri başınızdan mümkün olduğunca uzakta tutun.
  • Yatak odasında başucunuzdaki duvarla komşunuzda bir elektronik aletin bitişik durmamasını sağlamaya çalışın.

  • Geçici E-Posta Yapmak -13dk

    13dk, isteyen herkese internette dolaşırken zorunlu olarak e-posta adresi isteyen sitelere verebileceği ve böylelikle spam postalardan korunmayı sağlayan, herhangi bir üyelik şekline veya kayıt formu da doldurmaya gerek kalmadan sadece 13 dakikalığına çalışan geçici bir e-posta adresi sağlayan ve eğer istenirse sürenin bitiminde her defasında 13 dakika daha fazladan süre sağlayan bir geçici e-posta servisidir. 13dk, gerçek e-posta adreslerinin güvenliğini sağlamada çok yardımcı olabilir.
    13dk, özellikle her önünüze gelen sitenin sizden e-posta adresi isterken, içinizden geldiği gibi sahte ve geçici e-posta adresleri vererek, böylelikle gizliliğinizi korumanızı ve spam postalardan sakınmanızı sağlaması açısından oldukça yararlı bir servistir. Tamamen Türkçe olması da en önemli avantajlarından birisidir.
    Servisin adresine girer girmez, hiçbir işlem yapmanıza gerek kalmadan geçici e-posta adresinin sol üst köşede belirmekte ve hemen altında da posta kutunuz hazır bir şekilde çıkmaktadır. 13 dakikanın sonunda hali hazırda açmış olduğunuz adresin iptal olmaması için sağ üste bulunan "Bana 13 dakika daha zaman ver!" bağlantısına tıklamanız yetiyor.
    Servisin ziyaretçilerine sağlanan tüm e-posta adreslerini ip adresi ve zaman damgası olarak kayıt altına alması dolayısıyla, tahsis edilen e-posta adresinin illegal amaçlar için kullanılması durumunda hukuki sonuçlarla karşılaşılabilir.( Sayfaya Git -13dk.net)
    Kaynak: Tıkla

    Kişi Arama Motoru-pipl

    Pipl, internetin en kapsamlı kişi arama motorudur diyebiliriz. Kişileri isimlerine, e-posta adreslerine, internette kullandıkları kullanıcı adlarına göre arayabilirsiniz. Ayrıca iş aramasında şirketleri de arayabilirsiniz.
    • İsme göre arama
    • E-posta adresine göre arama
    • Kullanıcı adına göre arama
    • İş-firma-şirket arama
      Adres: pipl
      Not: İnternet'te yapılan her şey kayıt edilebilir için bu için kişisel güvenliğiniz dikkat edin. 

    1.08.2012

    Hotmail E-posta Yerine Outlook Geldi


    Microsoft'un popüler e-posta servisi Hotmail isim değiştiriyor, yerini Outlook.com'a bırakıyor.
    Windows 8 ve Windows Phone sistemler bu servisi baz alırken, bazı ek özellikler de Outlook'a eklenmiş olacak. Örneğin Skype üzerinden konuşmak isteyen kullanıcılar, bunun için Outlook'u kullanabilecek. Outlook, Facebook, Twitter ve LinkedIn gibi sosyal ağ servisleriyle de entegre bir şekilde çalışacak.
    Bunun dışında kullanıcılar Microsoft Word, Excel, PowerPoint ve SkyDrive servislerine de yine Outlook üzerinden erişebilecek.