30.08.2008

Okul Başlıyor

Ktu, öğrencileri 15 eylül 2008 yılın ilk ders gününde derse başlayacak. Bazıları öğrenciler ise o günden daha önce gelecektir. 11 eylül İngilizce muafiyet sınavı vardır. Bu sınav ile İngilizceden öğrencilerin seviyeleri görerek 1 yıl İngilizce dersleri alıp almayacağı gösterecektir. İnşallah bütün öğrenciler bu sınavdan geçerler. Bu sınav aşamaları olacaktır. Bu sınav ile okula daha erken gelecektirler. Bazı eski sınfıtaki bazı arkadaşları sınıfta olmayacağı için bu yeni sınıfa kolaylıkla alışmayacağım gibi. Ama her zaman yenililklere açık olduğum için yeni arkadaşlarım ile eski gibi olmazsa bile arkadaşım olacaklar. Ktu belki de beni bir korku ve isteksizlik olacak okul ilk haftalarında. Eski sınıfı ve ailemi ilk haftalar özleyeceğim. Ders kitapları, Defterler, Kalemleri, yeni giysiler vb gibi bir çok için okul ilk günü hazırlık yaparak gideceğim. Ne kadar planı olursan o kadar iyi olacak benim için gibi. Herkese bu yeni dönem için başarılar diliyorum. Hoşçakalın.

28.08.2008

1300 Yaşında Kadın Mumya Peru'da Bulundu

Peru'da kazı yapan arkeologlar İnka Uygarlığı' ndan da önce yaşayan bir kadının mumyasına bulundular. Huaca Puclina kazı bölgesinde uzun zamandır devam eden kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkan lahitlerin inka uygarlığı yaşamış olduğu belli oldu.Toplam 30 bedene ulaşan arkeologların ortaya çıkardığı son kadın mumyasının bütün şekliyle korunabilmiş olduğu ifade edildi. Hiç bu kadar bozulmamış ve bütün halde kalmış bir bedene rastlamamıştık.' şeklinde bir ifadede bulundu. Hafta başında başka iki yetişkin mumyasına daha ulaştıklarını belirten kazının başka bir görevli uzmanı Miguel Angel durumu 'Böyle bir şeyle karşılaşacağımı kesinlikle tahmin etmezdim. Bu kadın mumyasıyla ilk göz göze geldiğimde iri gözlerinden bir anda irkildim fakat daha sonra vücudunun alt kısmı da ortaya çıktığında gerçekten mumyanın bir doğa harikası olabileceğini düşünmekten kendimi alamadım' şeklinde yorumluyor. Huaca Pucliana'da uzun süredir yoğun çaba harcadıklarını söyleyen Flores, küçük çocuk mumyalarının genellikle büyük yetişkin kadın mumyalarının yanıda yer almasını gelişmiş aile bağlarına bağlıyor ve modern Lima kentinin altında belki de buna benzer yüzlerce mezarın olabileceğini söylüyor. Mumya üzerinde çalışan arkleologlar kadının karın bölgesindeki genişlik yüzünden en az bir çocuk doğurduğunu belirledi, ama ölüm nedeni bulunamadı. Kaynak: Google

27.08.2008

Duygular

Duygular zekadan daha derindir. Duyguları insanlar bazen kontrol etmede zorlanır. Örneğin öfke, sinirleme veya aşk vb. Kafamızda durduğu gibi durmuyor. Bazen duygular ile kendimize ve çevremize zarar veriyoruz bazen de dünyadaki en mutlu insan oluyoruz. Bunu beyinimizde düşünseler yapamaz ama duygular yapabilir. Yani duygular insanların fikirlerinden daha derindir. Belki hormonlar onu kontrol etmesi olabilir. İçindeki hormonları etkisini göstermesi yavaştır ve etkisi süresi uzundur. Bu için duygularımızı kontrol edebilecek istemeden geç kalabiliyoruz. Biz mutlu eden duygu (örneğin: sevgi gibi) bazen kısa olduğu düşünebiliyoruz ama hepsini hormonlar etkilerdiği için hep aynı şekilde oluşur bitter. Bu için bazı duyguların başlanmadan önce anlayarak önem alabiliriz ya da hazırlık yapabiliriz. Sadece her duygunun her zaman belli bir süresi vardır ve bu süre iyi kullanması bilmek gerekir. Hoşçakalın.

Ağdadan Korkmamak

Tüyler bayanlarda azdır ve daha azaltmak istiyor bunu için ağda yapıyor. Erkekte ağda yapmak istemiyor çünkü canları yanıyor. Bayanları ağda yaparken neden canları yanmıyor bayanların. Yoksa bayanları canları yanıyor ama güzel için acının üstünde gelebileceklerini düşünüyorlar. Erkekleri ağda yaptırman için dövmen gerekir. Ama bayanları sadece söyleyerek bir ağda kolaylıkta yaptırabilirsin. Örneğin bir bayan başka bir bayan tüylerin görünüyor sözlediği zaman güzellik için ağda yapar. Aksine erkeklerde tüy bayanlarda olsa daha fazla ağda yapması gerekiyor. Bunun nedeni ise bayanlar erkeklerde daha fazla yağ dokusu vardır. Erkeklerde yağ dokusu yerine kas doku olabilir. Yani erkekler bayanlardan daha kaslıdır. Kadınlar yağ fazla olduğundan sıcak tutması için tüye gereksinim duyma olasılığı çok azdır. Soğuğu engelesin diye tüyleri sayısı değişmektir. Bayanlar tüy sayısı bakımından şanslılar. İlgi bayan olmamışım yoksa ağda için acıya katlanamazdım. Ay da bir kez olsa bile bu acıya katlanıyorlar güzellik için. Hoşçakalın

24.08.2008

Messenger Siteler Her Yerde

Günümüzde e-posta mesaj olmayan bilgisayar yoktur. İnsanları çoğu hotmail, yahoo, gmail, aim(aol), mynet vb e-posta sunucularında e-posta adresi almışlardır. Hata bir e posta adres yetmeyip birden çok e-posta adresine sabit olmuşlar. Çok fazla kişi kullandığı için bütün bilgisayarlarda anlık haberleşme programı yüklemiş olabilir. Bazen insanların kullanılan bilgisayar değiştiği için e-posta verilerini için online (internette) kullanmaya sağlayan web sayfaları ortaya çıkmıştı. Bunları bazıları www.ebuddy.com, www.iloveme.com, www.meebo.com, www.messenger.yahoo.com, www.webmessenger.msn.com vb anlık haberleşme programları yerine bu sayfa ile yapabiliyoruz. Bazılar birden çok farklı hesap açmayı sağlayabiliyor. Ek olarak bu siteler görünüş olarak harika bir temalara sabiptirler .