8.08.2012

Facebook’a üye olmayanlar psikopat mı


Facebook, modern toplumun hemen her bireyinin hayatına nüfus eden bir fenomen hâline geldikçe bazı işverenler ve hatta psikologlar, sosyal paylaşım ağına üye olmayanlara ihtiyatlı yaklaşılması gerektiğini savunmaya başladı. Alman Der Taggspiegel dergisi ise işi, ABD’de Batman prömiyerinde silahlı saldırı düzenleyen James Holmes ve geçtiğimiz yıl Norveç’te 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik’in Facebook hesabı olmaması üzerinde bir analoji kurmaya kadar ilerletti. Daha somut seviyede bakarsak, Forbes.com haberine göre dünya çapında birçok insan kaynakları departmanının iş arayan gençler arasında Facebook hesabı olmayanlara şüpheyle bakıyor. İşverenler arasındaki en yaygın kanı, iş başvurusunda bulunan adayın hesabının son derece olumsuz içeriklere sahip olduğu için kapatılmış olduğunu düşünmek. 


Slate.com teknoloji muhabiri Farhad Manjoo ise yazdığı tavsiye yazısında gençlere Facebook hesabı olmayan kişilerle randevulaşmamalarını tavsiye etti. Muhabir aynı zamanda kötü niyetli insanların internet ortamında iz bırakmamak adına sosyal paylaşım sitelerinden uzak durma eğiliminde olduğunu ifade etti. Psikolog Christopher Moeller ise Facebook kullananmanın kişinin sağlıklı sosyal iletişim kurabildiğinin işareti olduğunu savunuyor. Psikologlar kitlesel katliamlar yapan kişilerin ve seri katillerin gerçek hayatta da diğer insanlardan uzak durduğunu ve pek az arkadaş edindiklerinin altını çiziyor. Kaynak
Bu Haberin Doğru Olup Olmadığını Siz Düşünün:

  1. İnsanların kişisel bilgilerini ve düşünceleri korunma hakkı var
  2. Sizin Özel bilgileri crackler ve gerektiğini facebook yöneticilerin okuma hakkı var.
  3. Sosyal medyadaki (facebook,twitter ...) bilgileri okunmak telefon dinlemek gibidir.
  4. Yasa olarak gerekiyorsa insanları susma hakkı vardır ama sosyal medyadaki o hakkı yok ediyorlar.
  5. Bu bilgi siteler her zaman açık olmalıdır çünkü kapalı olması bilgiler her zaman çalışma neden olur ama açık olması yazanların bilgileri hak elde edemez insanlara paylaşma için yazmış olur.
  6. Özel Haberleşmek için facebook gibi sayfaları kullananlar bilgilerin güvenliklerinden şüphe etmeli unutmamalıdır.
  7. İnternette sosyal medyadan paylaşılan bilgi silmesi hakkı verilmelidir. Ama  bu da imkansızdır. Çünkü bilgiler kontrolsüz şekilde kopyalanıyor. Bu neden internetten silmek imkansız oluyor. (Silmekte istemiyorlar )
  8. Bilgi elde etmesinde para çok önemli oluyor bunları gerektiğin para için satılıyorlar (Hepsi Değil)
Artık güvenli olup olmadığını sizce kalmış ....

Hiç yorum yok: