17.08.2012

Yandex Reklam Ücretsiz Destek Sitesi

Yandex’in Türk kullanıcılara sunduğu son yenilikse “Yandex.Direct”. Yandex’in arama motoru reklamcılığı hizmetini ifade eden uygulama, anahtar kelime tabanlı ve tıklama başına fiyata dayalı açık artırma modeline göre çalışıyor.
Reklam verenlerin önceden belirlemiş olduğu anahtar kelimelerle uyuşan arama sorgularına yanıt olarak, arama sonuçları sayfasında gösteriliyor. Tıklama başına fiyata dayalı açık artırma modeline göre çalışan sistem sayesinde reklamverenler, kendi web sayfalarına yapılan her tekil kullanıcı ziyareti için uygulanacak birim fiyata kendileri karar verebiliyor. Reklamların Yandex arama sonuçları sayfasındaki konumları, birim fiyatlarıyla doğrudan orantılı olarak belirleniyor: Birim fiyatı ne kadar yüksekse, reklamın konumu da o kadar yüksek oluyor. 

Moskova orjinli arama motoru Yandex, bu alanda kazandığı başarısını Yandex Reklam servisiyle kazanca dönüştürüyor. Dijital reklamlar birçok büyük internet servisinin yöneldiği bir konu. Alışılageldik reklam verme yöntemlerinin artık gereksiz ölçüde pahalı ve yorucu bulunduğu günümüzde bu durum hiç de şaşırtıcı değil. Google'ın bu alandaki tekeli Facebook ve Twitter gibi servislerinde söz konusu alana giriş yapmasıyla yakın zamanda bozulmuştu. Şimdilerde ise ülkemizde de faaliyet göstermeye başlayan Yandex ile seçenekler daha da artıyor.
Yandex Reklam, Rusya temelli şirketin başta kendi ülkesi olmak üzere Ukrayna, Beyaz Rusya ve Kazakistan gibi ülkelerde büyük popülarite kazanmasıyla işletmeler tarafından tercih edilen bir alternatif haline geldi. Direct teknolojisi altında, yapılan arama sorgularıyla şirketlerin reklamlarını eşleştirerek sunan Yandex, bu anlamda Adwords programına oldukça benzeyen bir hizmet sunmakta. Direct şu anda 260 binden fazla girişim tarafından reklamcılık ve tanıtım faaliyetleri amacıyla kullanılmakta. Türkiye'de yaptıkları yatırımlarla şirketin burdaki işletmelerinde ilgisini kazanarak kısa sürede müşteri kitlesini arttırması beklenmektedir.
Kaynak

Hiç yorum yok: