14.08.2012

Fallara,Her Zaman İyi Taraftan Bakarsın

Çoğumuz fala inanmaz ama faldan çıkan maniler onun için ümit kaynağını olabilir. Hemen hemen fal çıkmaz. Örneğin yaşlı kişi falım sakız alsın. İçindeki manide aşk sözleri olsun: 1951 kodu:
Git yanına, o müsait 
Aranızda yok engelli geçit
O da ister senle olmak
Çak aşkına bir kibrit 

Bu mani yaşlı ve evli bir kişi bunun gerçekleşebileceğine inanabilir mi? Ama ergin dönemindeki gençler için bu sözler umut kaynağıdır. Bunlar bu manilerin kendileri için gerçekleşebileceği düşündükleri için fala inanmak gereğini duyuyorlar ama maniler gerçekleşmesi için yazılmamıştır. Bunlar şiir gibi sanat eserleri olarak yazılır ve bu şekilde varlıkları sürdürmeli gerekir. Falları yazanlar şair yeterine sabittir.
El falı, kahve falı, kurabiye falı vs. gibi gelecekleri hakkında umutlandırmak için söylenir. Çoğunlukla gelecek hakkında beklentileri karşılar. Bunlar gelecek hakkın onlara fikir sunduğunu için olaylara daha geniş bakabilir ve de olaylardan umutları artar. Hiç kimse gelecek hakkında fikir sabiti olmadığını farklarda sizlerin gelecek hakkında hiç bir şey sunmaz. Sadece görüş bildirir. Bunun için Fala inanmamak gerekir. 
Size başka bir mani: 2093 kodu: (Onlarsız olmuyor )
Kalbini sana emanet etmiş
Kimseye bu kadar güvenmemiş
Kırmayasın kalbini zira
Kimseyi bu kadar sevmemiş

Hiç yorum yok: