25.05.2007

Ağ Sistemleri Hakkında Özet

Network birbirine kablolarla bağlanmıs server, printer, pc, modem gibi bircok haberleşme ekipmaninin en ekonomik ve verimli yoldan kullanılmasıdır. Network insanların bireyselce değil, ortak çalışmalarını sağlar.

Bilgisayar ağları,kaynakların ve servislerin paylaşımında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bilgisayar ağları ilk olarak 1960′lı yılların ortasında askeri amaçlarla ortaya çıktı. Daha sonra 1969 yılında DARPA (Defense Advanced Projects Agency) Amerika’da örnek bir paket anahtarlamalı ağ oluşturulması için bir proje başlattı. Bu ağın adı ARPANET’ dir. 1975 yılında başarılı bir biçimde ARPANET işlevsel bir ağ konumunu aldı, birçok organizasyon bu ağa katıldı.

Eski ARPANET, MILNET ve daha küçük ARPANET (DDN: Defense Data Network) olmak üzere ikiye ayrılmıştır. 1990 yılında ARPANET varlığını yitirmiştir.

Bilgisayar ağları genel olarak 2 grupta incelenir:Topolojilerine ve büyüklüklerine göre ağlar. Bütün ağ çeşitlerinin avantajlarını ve dezavantajlarını, standartlarını, kablo yapılarını, ağ donanım cihazlarını ve internet hakkında merak ettiklerinizi burada bulmanız mümkün.

Bu tezde; bilgisayar ağları geniş olarak incelenmiş, bilgisayar ağlarının hayatımızdaki yeri ve önemi vurgulanmıştır.

Yazan: Gülşen AKÇAK

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu Metini Gülşen Alçak bana Gönderdiği için Teşekkür Ederim. Bende size sundum. Her bir sorun varsa lüften bana mesaj gönderiyin
MEKTUP simgesin veya yorum yazına tıklayarak bana mesaj gönderebilirsin.