4.06.2012

Ekranı Dokunmatik yap

Leap Motion, Fareleri bırakın, masaüstünü ellerinizle kontrol edin. Bu cihaz ile ellerinizle oyun oynayın, çizim yapın veya el yazınızı havaya yazın.
Leap Motion tarafından üretilen hareket algılayan bu cihaz sayesinde fareye gerek duymadan eliniz ile masa üzerinde ki dosyalarınızı yönetebilir, oyun oynayabilir, çizim yapabilir veya kendi el yazınızı yazabilirsiniz.
Ortalama bir flash bellek boyutlarında olan bu cihaz, 3 boyutlu hareketleri algılayabiliyor ve yorumlayabiliyor. Cihaz elde ki parmakları ayrı ayrı algılayabiliyor ve ayrı ayrı işlev atayabiliyor. Bunun yanı sıra kalem v.b objeler ile de kontrol edilebilen bu cihaz, masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarda kolayca kullanılabiliyor. 
Yaklaşık olarak 4 yılda geliştirilen touch-free teknolojisini kullanan bu cihaz çok hassas algılamaya sahip olmasının (milimetrenin 100'de 1'i) yanı sıra, piyano siyahı gövde ve gri çerçevesi ile de ilgiyi üzerine çekiyor. Bluetooth ile iletişim kurması sayesinde kablo karmaşasından da kurtulmuş oluyoruz.
Büyük bir alandaki işlemi yapmak isterseniz bilgisayarınıza birden fazla bu cihazdan bağlayarak hareket algılama kapasitesini arttırmış oluyorsunuz. Cihaz, Windows ve Mac işletim sistemlerinde çalışmasının yanında, yeni çıkacak olan Windows 8 ile de uyumlu çalışıyor olacak. Linux ve diğer işletim sistemleri için yeni yazılımlar üzerinde çalışılıyor.
Bu teknoloji bize, Star Trek ve Azınlık Raporu filmlerinde gördüğümüz, geleceğin bilgisayarlarını anımsatıyor olmasının yanı sıra hologram ekranların üretilmesi ile de filmlerde ki bilgisayarların tam anlamıyla gerçeğe dönüşeceğinin sinyallerini veriyor.
Ürünün fiyatı ise 70$ olarak belirlenmiş. Kaynak 

Hiç yorum yok: